Otthon

5 trükk, amelytől tökéletes lesz az adventi dekorációnk

Már összeválogattuk a legszebb tárgyakat, de szükségünk van némi inspirációra az elrendezéshez? A következő ötletekkel könyű dolgunk lesz.

Használjunk természeti elemeket

A természeti elemek kellemes hangulatot csempésznek a lakásba, és nagyszerű komplementerei lehetnek az egyéb dekorációs elemeknek. Kirándulás alkalmával gyűjtögethetünk faágakat, beszerezhetünk fenyőágat, különböző terméseket, amelyekből önálló dekorációkat készíthetünk, de díszíthetünk velük képkeretet, gyertyatartót is.

unsplash.com/Elena Ferrer

Fotó: unsplash.com/Elena Ferrer

Angyali hangulat égősorokkal

Nem muszáj a karácsonyi égősort a fenyőfára tartogatnunk. A korai sötétség hangulatos ellenszerei lehetnek, és meghitt dekorációs elemként működnek. Tehetjük őket szokatlan helyekre, például könyvespolcra, szekrényre, vázára, és máris varázslatos atmoszférával töltik meg otthonunkat.

Komponáljuk meg a díszítést

Ahelyett, hogy a különböző dísztárgyakat, dekorációs elemeket elszórtan helyeznénk el, készítsünk belőlük kompozíciót, így sokkal egységesebb és hatásosabb, valamint rendezettebb képet is nyújtanak, mintha külön-külön tárolnánk őket. Ehhez segítségünkre lehet egy-egy karácsonyi hangulatú textil, akár kendő, amely megfelelő alapja lehet egy-egy rusztikus elrendezésnek, míg a selyem jól passzol az üvegtárgyakhoz. A konyhában kerámia vagy fémalátét, illetve fa vágódeszka szolgálhat összetartó elemként.

Kössük össze a kedvenc darabjainkat

Az egyes tárgyaknak nem kell hasonlítaniuk egymásra ahhoz, hogy egységet alkossanak. Ha ezt a hatást szeretnénk elérni, nem kell mást tennünk, mint hosszú, egyenes tárgyakat elhelyeznünk köztük, mely összeköti a különböző részeket. Lehet ez például fenyőág, hosszabb gyöngy, illetve szalag vagy egy csík műhóból. A legjobb, ha az egyes elemek egymással fedésbe kerülnek, nem pusztán egymás mellett vannak.

Készítsünk függődekort

Nemcsak a vízszintes felületekkel dolgozhatunk, érdemes a függőleges irányban is gondolkodnunk, ezzel izgalmas, új megoldásokat csempészhetünk a megszokott díszek közé. Készíthetünk például függő koszorút vagy más növényi dekorációt, melyet a plafonról lógatunk le, vagy az asztalon emeljük meg odaillő talapzat segítségével.