Otthon

Varázsoljunk ünnepi hangulatot az otthonunkba befőttesüvegekből

A karácsonyi készülődés hivatalosan is elindult, hiszen megérkezett a december. Ha szeretnénk egyedivé és ami még annál is fontosabb, hangulatossá tenni ebben az időszakban az otthonunkat, akkor a következő tippeket muszáj kipróbálnunk!

Ha vannak otthon már nem használt befőttesüvegeink, akkor még véletlenül se forduljon meg a fejünkben, hogy kidobjuk őket. A befőttesüvegek ugyanis csodákra képesek, ha elég kreatívak vagyunk, ráadásul megteremthetjük velük az ünnepi hangulatot.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Varázslatos hógömb

Ki ne szeretné télen a hógömböket? Főleg karácsony tájékán kihagyhatatlan, ráadásul igazán meghitt hangulatot tud adni egy helyiségnek. Nincs más dolgunk, mint keresni egy nagyobb befőttesüveget, és töltsünk bele hó gyanánt kókuszreszeléket. Innentől kezdve pedig csak a fantáziánkra van bízva, hogy mit teszünk még bele. Kis házikó vagy különböző figurák mind csodálatosan fognak festeni.

Tároló

Ha az ünnepi időszakra akarunk hangolódni, akkor minden helyiségbe becsempészhetjük a karácsonyt, ráadásul pofonegyszerűen! Készíthetünk befőttesüvegből evőeszköztartót, de akár a sminkecseteinket is tárolhatjuk bennük. Üvegfestékkel rajzolhatunk rá bármit, ami karácsonyi, és tehetünk rá szalagocskákat is, hogy még szebb legyen.

Világítás

Gyönyörű ünnepi dekorációt tudunk készíteni, ha egy befőttesüvegbe belehelyezünk egy égősort, majd lefedjük. Egyszerű, de nagyszerű, és garantált, hogy az ismerősök meg fogják csodálni!

Ilyen és ehhez hasonló dolgokat készíthetünk befőttesüvegből, ám természetesen az már csak tényleg a fantáziánkra és a kreativitásunkra van bízva, hogy mi mit szeretnénk. Egy biztos, apróságokkal is fel tudjuk dobni az otthonunkat.