Otthon

Legyen az ünnepekre ragyogóan fehér fogunk

A szájápolás alapvetően nagyon fontos, ám az sem mindegy, hogy mennyire fehérek a fogaink. Nekünk nőknek különösen fontos, hogy milyenek a fogaink, ráadásul szerencsére rengeteg olyan házi praktika van, amelyek segítségével nem kell sok-sok pénzt elköltenünk mesterséges fogfehérítőkre.

Citrom

Ha szeretnénk hófehér fogakat, de nem akarunk hatalmas összegeket költeni a különböző otthoni fogfehérítőkre vagy a fogorvosi eljárásokra, akkor érdemes kipróbálnunk a citromot. Fontos azonban, hogy a citromot minden esetben hígítsuk.

Elkészítés:

Körülbelül 1-2 deciliter langyos vízbe facsarjuk bele egy egész citromnak a levét, majd ha ez megvan, akkor kezdjünk el öblögetni a citromos vízzel. Legyünk azon, hogy lehetőleg 10–15 másodpercig a szánkban tartsuk a vizet, a folyamatot pedig ismételjük meg többször egymás után. Ha végeztünk, akkor negyed órán keresztül semmiképpen se öblítsük ki a szánkat, hogy a citromsav dolgozhasson. Arra viszont figyeljünk, hogy három-négy napnál tovább ezt a módszert ne alkalmazzuk, mert a fogzománcunknak nem biztos, hogy jót tesz!

Fotó: iStock.com/Qwart

Fotó: iStock.com/Qwart

Eper

Bár sajnos már rég elmúlt az eperszezon, azonban mégis jó tudni, hogy az epernek a sok jótékony hatása mellett még fogfehérítésre alkalmas tulajdonsága is van.

Elkészítés:

Törjünk össze pár szem epret, és vékonyan kenjük rá a fogainkra. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy minden egyes fogunkra egyforma mennyiség jusson. A masszát hagyjuk rajta a fogsorunkon pár percig annak érdekében, hogy rendesen kifejthesse a hatását. Körülbelül 5–10 perc elteltével szedjük le a fogainkról, de ezután várjunk még tovább negyed órát, mielőtt leöblítenénk bő vízzel. Ezt a módszert gond nélkül alkalmazhatjuk hetente akár többször is, hiszen az eper a kevés savtartalma miatt nem olyan ártalmas a fogzománcra.