Otthon

100% DIY – Adventi dekorációk fillérekből, saját kezűleg

Hétvégén beköszönt advent első vasárnapja. Én ilyenkor is a DIY alkotások mellett teszem le a voksomat. Saját kezűleg nem csupán azért jó kreatív díszeket készíteni, mert úgy sokkal kevesebbe kerül, hanem azért is, mert rengeteg időt megspórolhatunk azzal, hogy nem kóborolunk a nagyáruházak gondolái között azon tanakodva, hogy mit válasszunk. Javaslom, a következő fotókkal tegyünk egy képzeletbeli túrát a lakásunkban, tervezzük meg, hová szeretnénk egy kis díszítést, valamelyik ötlet bizonyára megvalósítható az otthon fellelhető kincsekből!

Balkondíszítés

A gyökeres fenyő nem olcsó mulatság, de hosszú távon megtérülő befektetés. Ráadásul csodaszép, és az ünnepek elmúltával kiültethető a kertbe. Legkíméletesebb, ha a teraszt dekoráljuk vele, így a hirtelen melegtől nem kap sokkot a lakásba kerüléskor.

 

Kandallópárkányra

Saját kezűleg díszíthetjük kandallópárkányunkat is. Néhány apró műfenyő, tobozok, selyemfenyő ágak, és máris karácsonyi hangulatot varázsoltunk.

 

Komód tetejére

Évek alatt jómagam már tucatnyi házacskát és lámpást összegyűjtöttem. Hangulatos sarkot lehet ezekkel is kialakítani egy fiókos szekrény tetején.

 

Falidísz

Mi mindenre jó egy faág? Hát például fényfüzérrel, örökzölddel és néhány függesztékkel díszítve fali dekorációt is készíthetünk belőle néhány perc alatt.

 

Narancsok

A narancs illata hozzátartozik az ünnephez, az adventi hangulat egyik meghatározó élménye, és mindemellett csodás látvánnyal is megajándékoz minket. A fotón látható gyümölcsök díszítése gyerekekkel is jó szórakozás.

 

Ablakdekoráció

Jó kis újrahasznosítási ötlet: szórj egy kis műhavat egy befőttesüvegbe, tégy bele egy fehér gyertyát, örökzöld ágacskákat, díszítsd egy spárgamasnival! Ennél egyszerűbb dísz nemigen létezik, és még ajándékként is adható.

 

Adventi naptár

A nyírfaágak jó barátaink az év bármelyik szakában. Karácsony előtt 24 darab zsákocskával vagy dobozkával adventi naptárt is készíthetünk a segítségével.

 

Vesszőkoszorú

Vadszőlő vesszejét ilyentájt még jól lehet formázni, koszorúnak könnyű feltekerni. Elég a közepébe helyezni egy gyertyatartót, és máris kész a minimalista adventi koszorúnk.

 

 

Adventi koszorú helyett

Csodás asztaldísz lehet ez a csatos üvegekből készített dekoráció. A palackok alján található egy kis izlandi zuzmó, ez éveken keresztül megtartja állagát és színét. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.