Otthon

Virtuálisan bejárhatjuk Károly herceg rezidenciáját

Károly herceg november 14-én ünnepelte 70. születésnapját. Ebből az alkalomból született meg az a kezdeményezés, melynek keretében online bepillanthatunk otthonába, és megcsodálhatjuk gazdag művészeti gyűjteményét.

A virtuális séta a Google, a Clarence House és Károly herceg 10 jótékonysági szervezetének összefogásából született, célja, hogy a herceg életét művészeti gyűjteményén és ritkán látható családi fényképeken keresztül mutassa be. A weboldalon keresztül a látogatók a Google Street View segítségével, első alkalommal nyerhetnek bepillantást Károly herceg otthonába, a Clarence House-ba, Károly és Camilla londoni lakóhelyébe, a highgrove-i kertekbe, és a gloucestershire-i magánlakba.

 

Különleges műalkotások

Megcsodálhatjuk a Skóciában található Dumfries House barokk Chippendale stílusú bútorainak felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét a helyi kurátorok személyes kommentárjával. Károly egész életén át tartó művészetszeretetét megvilágítva több mint 40 műtárgy is megtekinthető, köztük a herceg három saját akvarellje, II. Erzsébet királynő portréja fiatal lányként és nyolc remekmű a windsori kastélyról.

Ritka családi fotók

A személyes gyűjteményéből származó képek között ritka királyi fotókat is felfedezhetnek a rajongók, köztük azt, amelyen Károly herceg fiatal gyermekként látható édesanyjával, családi fényképeket, melyen unokáival és gyermekeivel együtt szerepel, egészen a legutóbbi eseményekig.

A Google-lal történő együttműködésre egy héttel az után került sor, hogy a BBC-n dokumentumfilm jelent meg a királyi családról. Károly herceg 70. születésnapja igazán emlékezetes alkalom volt, számos ünnepséget adtak a tiszteletére, beleértve többek között a Buckingham-palotában, a királynő által rendezett vacsorát.