Otthon

Szárítógép helyett teregessünk, spóroljunk az energiával!

Ősz vége lévén, a hűvös és ködös idő beálltával a teregetéssel lassacskán beszorulunk a négy fal közé. Igazán lelombozó látvány a nappaliban éktelenkedő szárítóállvány, de akinek nincs mosókonyhája vagy szárítóhelyisége, sokszor kénytelen-kelletlen folyamodik ehhez a megoldáshoz. A szárítógép beszerzése drága mulatság, már-már luxusnak számít, ráadásul őrülten pörgeti a villanyórát! Válasszuk hát a hagyományos megoldást a tiszta ruhák szárításához, teregessünk! A teregetéssel ne csak ökotudatosabbá válik háztartásunk, hanem egyben aromaterápiás élményben is részünk lehet. Inspirációként bemutatunk néhány szárítóalkalmatosságot, amelyek kis helyet foglalnak és praktikusak. Némelyik darab még házilag is kivitelezhető.

Felnyitható

De jó! Ennyire egyszerű és praktikus megoldást még sohasem láttam! Helytakarékos és rengeteg ruhát befogad. Kell nekem!

 

Lenyitható 

És akkor nézzük, milyen az, amikor ellenkezőképpen, lefelé nyílik a rendszer! Ez is tuti módszer!

A fal síkjából lenyitható rács szintén kis helyet foglal, szinte észrevehetetlenül simul a mosókonyha falsíkjába. Felhajtva olyan, mintha csak egy ablakrács lenne.

 

Fali fűtőtest 

Kettő az egyben megoldás a fali radiátor: fűt és szárít. Téli időszakban óriási segítség lehet, hisz gyakran adódik olyan ruhadarab, amit este mosunk ki, de holnap már azt szeretnénk felvenni. Hagyományos szárítón esélyünk sem lenne rá, hogy megszáradjon, de a fali fűtőtesten ez gyerekjáték.

 

Helytakarékos

Ez a falra csukható alumíniumrács egy praktikus, erős és egyszerű alumíniumszerkezet, amelyet igazán nagy igénybevételre terveztek.

 

Szárítótorony 

Ez az összecsukható modell a körszárító továbbfejlesztett változata. A tornyon zsúfoltság nélkül elférnek az apróbb csiptethető és a teregetnivaló nagyobb ruhadarabjaink. Használaton kívül összecsukható, kis helyet foglal, a sarokba állítva tárolható.

 

Körszárító

Ez a szárítóalkalmatosság már hosszú évek óta éli virágkorát, imádnivaló megoldás! Végy egy erős karvastagságú faágat, erre felakaszthatod a körszárítóidat.

 

Újrahasznosítással

Fixen falra szerelt DIY akasztó, amelyen a vállfán száradó ruhák tökéletes helyet kaphatnak. Ráadásul egy kis kézügyességgel fillérekből megoldható, hisz néhány maradék csődarabból és deszkából összeállítható.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.