Otthon

Ezek a legszebb kézműves dekorációk idén őszre

Ősszel sokunknak kedvünk támad ahhoz, hogy egy kicsit felfrissítsük, hangulatosabbá tegyük a belső tereket, ehhez pedig nagyszerű ötletet meríthetünk az évszak színeiből és terméseiből. Lássuk, hogyan használhatjuk fel őket kreatívan.

Visszatér a makramé

A ’70-es évek nagy sztárja ismét meghódítja az otthonokat. Talán a fonott-csomózott dekorációról először a felfüggesztett cseréptartók jutnak eszünkbe, de emellett még számtalan felhasználási módját megtalálhatjuk a makraménak. Akár saját kezűleg is készíthetünk ezzel a módszerrel falvédőt, terítőt és szőttes széket.

 

Felfüggesztett dekorációk

Szintén nagyon népszerűek idén a felfüggesztett dekorációk. Igazán látványos eredményt kapunk, ha faágakra vázákat, leveleket, növényeket, tollakat és gyöngyöket lógatunk.

 

Gyertyák és lámpások

Nincsen igazi őszi hangulat testet-lelket melengető gyertyák, mécsesek és lámpások nélkül. Üvegből, fonalból, textilből, illetve papírból mi is készíthetünk tetszetős mécsestartót, mellyel barátságos hangulatot varázsolhatunk az otthonunkba.

 

Természetes anyagok

A kirándulásokkor érdemes begyűjtenünk néhány utunkba kerülő természetes anyagot: terméseket, leveleket, kavicsokat, fadarabokat, melyeket aztán átfesthetünk, illetve ízlésünk szerint elrendezhetünk.

 

Növényi dekorációk

Ha már a természetes anyagoknál tartunk: meglévő szobanövényeink segítségével is átalakíthatjuk a szoba hangulatát, ha új módon rendezzük el őket. Különösen megfelelnek e célra a futónövények, melyeket futtathatunk a tükör vagy az ágytámla köré.

 

Rojtok mindenfelé

A rojtokat általában takarók, párnák és szőnyegek dekorálására tartjuk fenn, de nem kell, hogy erre korlátozódjon a szerepük. Készíthetünk rojtokat falvédő gyanánt, a tükör vagy a keretek aljára.