Otthon

Készüljünk az őszi hónapokra takarítással, gardróbfrissítéssel

Az idő egyre hűvösebb, mi pedig egyre kevésbé szeretünk a szabadban lenni. Kihasználjuk a napsugarak adta utolsó meleg napokat is, de tudjuk, hogy hamarosan beköszönt az igazi ősz a maga esőivel, szürke és borongós mindennapjaival. Hogy ne tétlenül üljünk otthon, érdemes egy kicsit rendbe tenni a lakást – ezzel is felkészülve a következő hónapokra. Mutatjuk, mi az, amit érdemes lehet elvégezni.

Olvasszuk le a fagyasztót: A nyáron biztos sokat volt használva, nem árt egy kicsit felfrissíteni. Dobjunk ki mindent, ami fölöslegesen benne maradt, és készítsük fel az őszi/téli hónapokra.

Tegyünk rendet a kamrában: A lekvárok és befőttek száma megnőhetett az utóbbi hetekben, ha még nem tettük, érdemes lehet egy kicsit rendezgetni, rendszerezni az üvegeket.

Tisztítsuk meg a grilleket, és mindent, amit a kerti sütögetéshez használtunk. Tegyük el őket jövőre.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Pucoljuk meg az ablakokat: Most még jó az idő, nem baj, ha kinyitjuk az ablakokat, érdemes azokat megpucolni, a nyári portól szürke függönyöket pedig mossuk ki.

Porszívózzuk ki a szőnyegeket, ugyancsak a nyári por miatt. Mivel várhatóan több időt töltünk majd a szobában, érdemes alaposan kitakarítani a szőnyegeinket.

Tegyük el a nyári ruhákat, mert akármennyire is fáj, itt az ősz, a ruhatárunkat is érdemes lecserélni. A nyári darabokat kimosva tegyük el a szekrénybe, és keressük elő az őszi szetteket.

Varrjunk, foltozzunk: A nyáron megsérült nadrágokat, pólókat szelektáljuk le, amit érdemes, varrjunk vagy foltozzunk meg, vagy varrjuk vissza a gombokat. Ugyanez vonatkozik az őszi és téli ruhadarabokra is. Vegyük elő azokat, és nézzük meg, hogy melyiknek lehet szüksége egy kis javításra, esetleg mosásra, hogy amikor szükségünk lesz rá, már csak fel kelljen venni azokat.

Táskacsere: A ruhatár lecserélésével valószínűleg táskát is cserélünk, ne felejtsünk el átpakolni minden fontos dolgot, iratot az új ridikülünkbe.

Kabátmustra: Ennek is eljött az ideje. Nézzük végig az őszi és téli kabátokat, és frissítsük, szellőztessük ki azokat, készítsük elő mindet a közelgő hideg hónapokra.