Otthon

7 szuper őszi elfoglaltság szeptemberre és még tovább

Ahogy egyre hűvösebbre fordul az idő, úgy húzódunk vissza az otthonunkba. Érthető, a hidegebb estéken, az esős hétvégéken nem sok kedve van kimozdulni az embernek. Ahelyett, hogy unatkoznánk, töltsük hasznosan ezt az időt szeptemberben és még tovább, hiszen a most következő hónapok csak még hidegebbek és zordabbak lesznek. Íme 7 szuper őszi elfoglaltság.

A rövidülő nappalok és hosszabbodó éjszakák is arra sarkallhatnak bennünket, hogy inkább otthon maradjunk ahelyett, hogy kimozdulnánk. Az unalom ellen találjunk magunknak hasznos feladatokat, hobbit, amivel eltölthetjük ezt az időt. Íme 7 szuper őszi elfoglaltság szeptemberre és még azon is túl, hiszen ki tudja, lehet, hogy találunk valami olyasmit köztük, ami az életünk végéig kitart.

Melegedjünk fel és legyünk kényelmesek

Az őszi öngondoskodás egyik fontos része, hogy az otthonunkban megpihenjünk, felmelegedjünk a kinti hideg után. Keressük elő a puha zoknikat, készítsünk forró teát, vegyük elő a puha takarókat és a kedvenc könyvünket.

Fotó: iStock.com/WiroKlyngz

Fotó: iStock.com/WiroKlyngz

Süssünk ropogós kenyeret

A hűvösebb hónapok tökéletesek arra, hogy több időt töltsünk a konyhában, és esetleg új dolgokat is kipróbáljunk. Ilyen lehet a kenyérsütés is, ami nemcsak azért jó, mert friss, házi kenyerünk lesz, hanem mert az illata bejárja az egész házat.

Kézimunkázzunk

Például tanuljunk meg kötni vagy horgolni. Ez az egyik legkreatívabb módja annak, hogy eltöltsük az időt ősszel és télen, ha semmi más dolgunk nincsen. Ráadásul klassz ajándékokat készíthetünk az egész családnak.

Túrázzunk

Ez éppen nem olyan „otthonmaradós” program, de klasszikus őszi elfoglaltság: sétáljunk egy nagyot a friss levegőn, de még jobb, ha elmegyünk túrázni a közelben valamerre – és nem egyedül, hívjuk el az egyik barátunkat, és beszélgessünk nagyokat.

Tanuljunk valami újat

A több szabadidőben lehetőségünk nyílhat valami új dolog megtanulására. Legyen az például egy idegen nyelv, számítógépes ismeret, vagy bármi, ami a segítségünkre lehet a munkában, de megtanulhatunk játszani egy hangszeren.

Vegyünk forró fürdőt

Töltsük fel a kádat meleg vízzel és habbal, tegyünk fel valamilyen meditatív zenét, gyújtsunk gyertyákat, és élvezzük a pihenést, a nyugalmat, a feltöltődést.

Szundizzunk

Ha már úgy sincs más dolgunk, nyújtózzunk el a kanapén, és szundizzunk, amikor csak tudunk. Pihenjük ki a munkahelyi stresszt, a feszültséget, a rossz időt. Tegyünk azért, hogy ősszel is jól érezzük magunkat.