Otthon

Tisztítsuk meg az otthonunkat a negatív energiáktól a feng shui segítségével

A feng shui szerint a nyitott tereket szó szerint és metaforikusan is fontos értelmezni – ez utóbbi szerint nemcsak azt jelenti, hogy fizikailag nagy helyek, nagy terek állnak a benne lakók rendelkezésére, de azt is, hogy a nyitott terek hagyják szabadon szárnyalni a lelkünket és a pozitív energiákat, valamint békét és nyugalmat árasztanak. Nem feltétlenül minimalizmust jelent, hiszen a feng shui szerint fontosak azok a tárgyak, amiket szeretünk, amiket szeretünk magunk körül tudni. Viszont a jó energiák szabad áramlása révén felüdül benne az elménk, a lelkünk – mindenünk. Tisztítsuk meg az otthonunkat a negatív energiáktól a feng shui segítségével.

Hogy miért fontos, hogy a pozitív energiák helyet kapjanak az áramláshoz? Mit jelent ez a mindennapjaink szempontjából? A szakemberek szerint például rögtön megérezhetjük a jótékony hatását – eltűnnek a fölösleges beszélgetések, a végeláthatatlan viták, és teret nyer a szépség, a kiegyensúlyozottság, a kellemes hangulat a lakásban, ha segítségül hívjuk a feng shuit. Érdemes lehet tehát megfontolni egy ilyesfajta lomtalanítást, amely révén elcsomagoljuk a rosszat, és megfelelő teret adunk a jónak. Mutatjuk, hogyan tegyük: így tisztítsuk meg az otthonunkat a negatív energiáktól a feng shui segítségével.

Fotó: iStock.com/bowdenimages

Fotó: iStock.com/bowdenimages

Sétáljunk át mindennap az otthonunkon

Talán fel sem tűnik, de előfordul, hogy egész nap ugyanabban a két-három helyiségben vagyunk – akár több napon keresztül is, anélkül hogy az egész lakást bejártuk volna. Ennek több oka is lehet, az egyik talán éppen az, hogy nem is tudunk – akkor pedig a pozitív energiák hogyan tudnának? Figyeljük meg, hogy nekünk merre kényelmes sétálgatni, a ház melyik pontján érezzük jól magunkat, vagy éppen a legjobban. Akár köszönhetünk is a szobának, amikor belépünk, nézzünk körbe, és adjunk hálát a helyiségben található egyes dolgokért, mondjuk el, hogy miért szeretjük az ott található tárgyakat, miért szeretünk abban a helyiségben tartózkodni. Amit pedig nem szeretünk, tegyük el szem elől.

Legyen öröm belépni a szobába

Tegyük azokat a tárgyakat szem elé, amik a legnagyobb örömet adják számunkra, amik esztétikai élmény nyújtanak. A frusztrációt okozókat pedig tüntessük el. Ezáltal nemcsak fizikailag szabadulhatnak fel helyek, terek a helyiségben, de a negatív energiáktól is megszabadíthatjuk azt. Ha csupa olyasmire téved a szemünk, amikor belépünk a szobába, amit szeretünk, akkor mi is jobban fogjuk érezni magunkat.

Bútortologatás

Amikor belépünk az egyik helyiségbe, bizonyára mi is érezzük, hogy a bútorok a helyükön vannak-e, vagy eseteg zavaróak ott, ahol vannak. Próbálgassuk ki, hogy hol is lenne a legjobb helyük: toljuk át egy másik sarokba, fordítsuk meg, vagy egyszerűen vigyük ki a szobából. Hagyjuk így egy hétig vagy kettőig, és meglátjuk, hogy jobban érezzük-e magunkat, vagy esetleg más változtatásra is szükség van. Kísérletezzünk, amíg minden a helyére nem kerül.

Fotó: iStock.com/cyano66

Fotó: iStock.com/cyano66

Zöld, zöld és még egy kis zöld

Lehet, hogy éppen a legutolsó dolog, ami eszünkbe jut az otthonunk berendezésénél, de akkor se feledkezzünk meg a szobanövényekről. Vegyük körbe magunkat velük, lehetőleg minél többel, és ha alkalmunk van rá, ne csak a házon vagy lakáson belül, de kívül is törekedjünk arra, hogy legyen mindenhol sok-sok zöld.

Újak és régiek

Ha valami megtetszik az üzletben, nem feltétlenül kell megvásárolni, kivéve, ha rögtön tudjuk, hogy hová illene, hol lenne a tökéletes helye. A régi dolgokat pedig nem feltétlenül kell kidobni, olykor elég, ha csak áttesszük egyik polcról a másikra, vagy egy másik helyiségbe. Azt úgyis érezni fogjuk, hogy hol van a helye, ami talán sosem végső – mivel változunk, a körülöttünk lévő energiák is változnak. Ezért könnyen lehet, hogy ami most jónak tűnik, néhány év múlva zavaró lesz. Ne féljünk változtatni az otthonunkon, még ha korábban úgy is tűnt, minden jó helyen van.