Otthon

Ezerarcú mosókonyhák a világ minden tájáról

Általában otthonunk eldugott szegletében található a mosókonyha, de ez a tény nem jelenti azt, hogy ne lenne fontos a fekvése, az elrendezése és a felszereltsége. Nem minden esetben áll rendelkezésre nagy tér, de optimális tértervezéssel még egy szűk fürdőszobában is maximálisan ki lehet használni a haszontalannak tűnő helyeket. Az alábbiakban néhány gondolatébresztő enteriőrrel nyújtunk lakberendezési és ökotudatos inspirációt a mosókonyhák tervezéséhez.

Mosó- és szárítógép egymás felett

Gyakori megoldás, hogy a két berendezést egymás tetejére helyezik, így sok helyet lehet spórolni, tehát az apró lakásokban ez magától értetődően optimális elrendezési mód.

 

 

Teraszon 

Számunkra talán meghökkentő lehet, de más éghajlati viszonyok alatt még az is megoldható, hogy az udvar félig fedett területén vagy a teraszon kapjon helyet a mosógép. Ebben az esetben az összegyűjtött csapadék alternatív felhasználása is könnyen elérhetővé válik, az esővíz lágy víz, a ruhák tisztítására sokkal alkalmasabb, mint a csapvíz.

 

 

Mosásra váró ruhák szétválogatva

Minden háziasszony álma, amikor van elegendő helye a szennyes ruhák színek szerinti szortírozásához.

 

 

 

Óriás mosókonyha praktikus megoldásokkal

Remek, amikor óriási terek adottak a mosókonyha berendezéséhez, és akár táncolni is lehetne  a helyiségben. Ilyen esetekben van mód vertikális tervezésre, szépen, egymás mellé telepítve a berendezési elemeket. Az alábbi fotón egy rendkívül praktikus megoldást láthatunk, a felső elemsor aljára felszerelt rudat, amelyre ügyesen felsorakoztathatjuk a vállfákon száradó ingeket.

 

Praktikusan és helytakarékosan

Szűkebb terekben az is megoldható, hogy a mosókonyha egyik szekrényébe rejtik el a vasalódeszkát, így egy pillanat alatt elővarázsolható, illetve eltüntethető, és sokkal könnyebb megőrizni a rendet.

View this post on Instagram

​​#ViernesDeInspiración 👉🏻Hablemos del lavadero. Si tenés la suerte de tener un ambiente destinado al lavadero, ya ganaste! 🙌😂 En muchos casos, el lugar para el lavarropas es parte integrada de la cocina y probablemente también del living, y ahí algunas cosas se complican. Pero hay cosas que no pueden faltar. . . ✨Lavarropas (clave, no?) 🤔😅El lavarropas no se puede poner en CUALQUIER lado. Requiere obviamente de una canilla que le provea agua y un desagüe. Y también una toma para enchufarlo. El tipo de carga, si es frontal o superior, va a depender del espacio que tengas para ponerlo. Los de carga superior suelen ser más chicos, pero los de carga frontal son ideales para poner en un bajo mesada. . . ✨Pileta. Es clave para lavar la ropa delicada a mano, atacar las manchas difíciles antes del lavado o limpiar el calzado. Si tenés el lavarropas en la cocina, probablemente uses esa misma pileta. Si lo estás por armar, tené en cuenta que es importante que tenga un tamaño generoso, para que entre un balde o una palangana. . . ✨Tender. Si vas a instalar uno fijo, tené en cuenta que esté en un lugar bien ventilado y en lo posible que le de luz natural. Hay unos eléctricos que son un gol para interiores, que te secan la ropa divina, pero después la factura de luz te la regalo! Sino los clásicos plegables, que podés guardar cuando no lo usás, entrar o sacar según el clima y esconderlo si vienen visitas! El tamaño va a depender del espacio que le puedas dedicar y cuántos sean en tu casa, pero es clave que puedas colgar una sábana sin que sea un bollo. . . ✨Canastos. Tener uno mínimamente para la ropa sucia, es necesario. Si tenes lugar, podés poner dos, para separar la ropa blanca de la de color. También, si soles planchar mucha ropa, un canasto para la ropa limpia que esté para planchar es un buen sistema para que no quede todo dando vueltas. . . ✨Plancha. Yo no soy muy devota de planchar la ropa, sin embargo se que en algunos casos es necesaria, pero por ejemplo no tengo tabla, cuando plancho lo hago sobre la misma mesada, poniendo una toalla de base. Ahora, si planchás con frecuencia es necesaria la tabla. . . 👉🏻 Sigue en los comentarios!

A post shared by Flor Gabrás (@blank.espacio) on

 

Az egyik legötletesebb megoldás

Nem csupán tökéletes térkihasználás, hanem derékkímélő megoldás is, amikor felemeljük a mosó- és szárítógép szintjét. A gépek alatti fiókokban helyet kaphatnak a mosószerek, öblítők és más tisztítószerek.

 

Tusolósarok és kuckó a háziállatoknak még a mosókonyhában is

Még házi kedvenceinknek is kialakíthatunk egy kedves kis kuckót a mosókonyhában. Így kutyánk vagy cicánk is csatlakozhat társaságunkhoz munka közben, de akár itt adódik lehetőség a háziállatok fürdetésére is.

 

Medence kézi mosáshoz

Megkönnyíti a mosás folyamatát, ha gépeink mellett egy óriási medence is rendelkezésünkre áll a mosókonyhában. Ebben tudjuk a kíméletes eljárásokat igénylő ruhákat kézzel mosni és öblíteni.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.