Otthon

Ma megláttam, hogy a nők hatalommal bírnak a férfiak felett

Ki se látszott a földből, a másik nyomába se léphetett, de irányított az a lány. Pitypanghaját fújta a szél, cibálta a motort a járdán, és húsz másodpercenként utasította erre meg arra azt a nagy embert.

Az apját. Mert a kicsi talán még kétéves se volt, a fröccsöntött, műanyag nyuszis motor felemelése is gondot jelentett számára, ahogy a sekély vízelvezető árok meg átléphetetlen tó. Hát cipeltette magát, a motorját. Puszit követelt, csokit, fagyit, kézmosást, figyelmet, engedelmességet. Megkapta panaszszó nélkül mindet – szemmel láthatóan leste minden kívánságát a férfi. Sőt elébe is ment a kívánalmaknak örömmel, lelkesen, csillogó szemmel.

Szóval a nőknek igenis van hatalmuk a férfiak felett, különösen akkor, ha az apjukról van szó, és ha az az apa olyan szerelemmel-szeretettel óvja lánya életét, mint ahogy ma reggel abban a kapcsolódásban az látható volt.

Fotó: iStock.com/Zukovic

Fotó: iStock.com/Zukovic

Ez a hatalom talán sose múlik el, és ha a lánynak „szerencséje” van, az apjától kapott figyelem, odaadás, bizalom és óvás lesz a muníció a felnőtt életében, amikor más férfiakkal kapcsolódik majd. Azt fogja várni a többi a férfitól, amit az édesapja oly lelkesen önként megadott neki. És jól teszi az apa, ha így viszonyul gyermekéhez és jól teszi az a lány majd később, nőként, asszonyként, ha egyszerűen nem éri be egy pillanatra se kevesebbel.

Mert miközben az apjától követelt és hatalmat gyakorolt, közben áradt is az apja felé. Kezébe fogta az arcát, markolta a kezét, puszikkal kényeztette, megosztotta vele a fagyit. És vitte volna a motorján is, ha az apja fölfér mögé. Mert ők összetartoztak, és össze is fognak tartozni, míg világ a világ. Ha elsőre talán nem lett volna világos a szeretetegyensúly, pár perc elteltével világossá vált.

Valószínűleg az a kislány magabiztosan (de nem öntelten) fog majd párkapcsolatot létesíteni valakivel. Valószínűleg számára természetes lesz az oda-vissza, kölcsönös, múlhatatlan szeretet. Valószínűleg képes lesz adni és képes lesz elfogadni is a felé irányuló szeretet- és szerelemgesztusokat. Nem fogja hárítani, visszautasítani, de követelni se. Mert nem lesz rá szükség, hogy erőszakkal szerezze meg azt, amiről tudja, hogy ahhoz jussa van. Szeretetgesztusokkal fogja majd kicsalogatni a másiktól a szép szavakat, az odaadást, a megbecsülést és lelkesedést. Adi és kapni fog, mert az apjától már pitypanghajkorában ezt látta, nála ezt tapasztalta, olyan lesz ez számára, mint a levegő, a nyári napsütés, a madárdal. Éltető energia. Lényének része, személyiségének legerősebb építőeleme. Mert a személyisége szeretetben erősödhet eszmélése óta.

Fotó: iStock.com/Nadezhda1906

Fotó: iStock.com/Nadezhda1906

Nem is fog kapcsolódni más típusú emberrel, be se fogja hívni életébe az olyan férfit, aki erre nem képes, mert annak személye nem lesz vonzó számára. Sőt taszítani fogja, ha a férfi önzést mutat, ha felé, a nő felé nem lesz képes érzelmeinek széles skálán való kimutatására, áradásra, odaadásra. Nem lesz vonzó számára, ha a másik nem erős (mint az édesapja), nem annyira önfeláldozó, nem annyira FÉRFI.

Olyan mintát hoz és követ majd, ami mellett nem éri be kevéssel, ami mellett nem alkuszik, nem köt megalázó kompromisszumokat. Ami mellett türelmesen és magabiztosan képes megvárni az igazit, nem kapkod, nem akar csak azért is kapcsolatokat, és nem fél egyedül lenni. Mert apjától annyi szeretetet kapott, ami sokáig kitart, ami erőt ad neki, önállóságot. Mert az apja egész lényével azt tanította neki, hogy ő egyedül is EGÉSZ, és nem azért kell kapcsolat, mert anélkül félemberként élhet csupán, hanem azért, mert szebb lehet az élet egy másik EGÉSZ ember mellett.

Pitypanghajú kislányként, remélem, ti mindannyian ezt tanultátok meg.