Otthon

Így telnek Sarolta hercegnő és György herceg mindennapjai

Imádjuk, amikor egy-egy eseményen feltűnnek Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei – annyira természetesen és aranyosan jelennek meg a kamerák előtt, hogy egyszerűen nem tudjuk megállni, hogy megnézzük a róluk készült cuki felvételeket.

György herceg a legidősebb (5), őt követi Sarolta hercegnő (3), de az idén született Lajos herceg is bizonyára hamarosan feltűnik a kamerák előtt, hogy megajándékozzon bennünket néhány igazán aranyos pillanattal. A különböző hivatalos eseményeken való megjelenés az uralkodócsalád tagjainál nem újdonság, ezeket a gyerekeknek is meg kell szokniuk. De hogy ezenkívül hogyan telnek a mindennapjaik, ennek jártunk utána.

Lovaglás

Nem meglepő, hogy a királyi család legkisebb tagjai is megismerkednek a lovakkal és a lovaglás szépségével. Vilmos hercegről köztudott, hogy szereti a lovaspólót, nos, úgy tűnik, György herceg talán méltó utódja lesz (ebben is). Az ifjú herceg már elkezdett lovagolni tanulni egy, a keresztenyjától, Zara Tindalltól kölcsönzött shetlandi pónin. De már Katalin is jelezte a kiváló lovasnak, Natasha Bakernek, hogy Sarolta hercegnő is szereti a lovakat.

Szabadidő a szabad levegőn

Bár sok időt töltenek Londonban, Vilmos és Katalin amikor tehetik, vidékre utaznak, Anmer Hallba, ahol élvezik a friss levegőt, a csendet és a nyugalmat. A birtokon György herceg állítólag nagyon jól feltalálja magát: gyakorolja a lovaglást, traktoron utazik, kúszik-mászik, ugrándozik a szalmabálákon. De a közeli tengerparton is szívesen játszik a kisvödörrel, kislapáttal – ide sokszor a nagymamájával, Carole Middletonnal szokott kijönni, no meg Lupóval, a kutyájukkal.

Katalin elárulta, hogy György herceg és Sarolta hercegnő is nagyon izgatottak voltak, amikor kiderült, hogy kiscsirkék születnek a norfolki farmjukon. Mindennap megnézték az inkubátorokba helyezett tojásokat, hogy megszülettek-e már a kiscsibék.

epa05555032 Britain's Prince George with his parents, Prince William Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge arrive at Victoria Airport in Victoria, British Columbia, Canada, 25 September 2016. The Duke and Duchess of Cambridge are on a seven-day visit to Canada that will focus on indigenous and environmental issues.  EPA/STR UK AND IRELAND OUT

epa05555032 Britain’s Prince George with his parents, Prince William Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge arrive at Victoria Airport in Victoria, British Columbia, Canada, 25 September 2016. The Duke and Duchess of Cambridge are on a seven-day visit to Canada that will focus on indigenous and environmental issues. EPA/STR UK AND IRELAND OUT

Kertészkedés

A királyi család hagyományosan fontosnak tartja, hogy a gyerekek a kertészkedéssel is megismerkedjenek. Főleg Károly herceg és Katalin hercegné nagy rajongója ennek a szabadidős tevékenységnek. Károly herceg egy interjúban elmondta, hogy György herceg nagy érdeklődést mutat a kertészkedés iránt, együtt szoktak fákat, virágokat ültetni, gondozni. És mikor kilátogatnak a birtokra, mindig megnézi a kisfiú, hogy mekkorára nőtt már a közösen ültetett fa.

Múzeumlátogatás

Katalin hercegné egyszer elmondta, hogy György herceg nagyon szívesen tölti az idejét a természettudományi múzeumban, különösen a dinoszauruszok érdeklik. Tavaly pedig elárulta, hogy Sarolta hercegnő is szeret oda járni, vagyis várhatóan ő is rendszeres látogatója lesz a múzeumnak.

Leckék főzésből

Katalin hercegné állítólag megfigyelte, hogy mindkét gyermeke szívesen tesz-vesz a konyhában, persze mindig hatalmas rendetlenséget hagyva maguk után. Volt, amikor ketten pizzát sütöttek, vagy éppen csokoládés-rizses süteményt. A hercegné elárulta azt is, hogy amikor kettesben fogtak hozzá sütni György herceggel, akkor is minden tiszta csoki és szirup volt, mert amilyen kicsi a herceg, olyan nagy káoszt képes csinálni a konyhában.

epa06398386 (FILE) Britain's Catherine, Duchess of Cambridge (R) with her daughter Princess Charlotte (L) at the airport in Warsaw, Poland, 17 July 2017 (reissued 19 December 2017). Kensington Palace on 18 December 2017 announced the Britain's Princess Charlotte, the daughter of Britain's Prince Williamm, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge, will attend the Willcocks Nursery School from January 2018.  EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT

epa06398386 (FILE) Britain’s Catherine, Duchess of Cambridge (R) with her daughter Princess Charlotte (L) at the airport in Warsaw, Poland, 17 July 2017 (reissued 19 December 2017). Kensington Palace on 18 December 2017 announced the Britain’s Princess Charlotte, the daughter of Britain’s Prince Williamm, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge, will attend the Willcocks Nursery School from January 2018. EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT

Iskola

Sarolta hercegnő heti öt napot tölt a Willcocks óvodában. Délelőttönként fejlesztő játékokat játszanak, természetismerettel foglalkoznak, versekkel, énekléssel töltik az időt. Délután pedig szabadidős játékoké az idő, valamint ismerkednek a főzéssel, a művészetekkel és a zenével.

György herceg már iskolába jár, a battersea-i Thomas’s Schoolba. Az iskola tetején játszótér van, ahonnan a közeli folyóra nyílik kilátás. Emellett található az iskolában többek között balett-terem, tudományos laboratóriumok, fazekasműhely, két könyvtár és még egy egyhektáros játszótér is a másik mellett.

Játék, játék, játék

Úgy tudni, hogy György herceget nagyon sok játék érdekli, ahogyan állítólag Vilmost is hasonlóképpen érdekelték mindenféle dolgok. Kisfia szereti a labdajátékokat, a lovaspólót, a játék autókat és a csúszdákat. Érdeklik a rendőrök és a rendőrös felszerelések, mint a rendőrautó és a bilincs. Szívesen rollerozik, és játszik a hintalóval, amit Barrack Obamától kapott. Közben Sarolta hercegnő kedvenc kitömött játék kutyájával játszik a legszívesebben.