Otthon

5 alapvető eszköz, ami nélkülözhetetlen a takarításhoz

Vannak dolgok, amiket nem lehet elkerülni: ilyen például a takarítás is. Nem mindegy viszont, hogy milyen eszközökkel ugrunk fejest a munkába: a megfelelő felszerelés ugyanis már fél siker!

1. A jó szivacs

Rengetegféle szivacs létezik a piacon, a legfontosabb azonban az, hogy multifunkciós legyen: egy felület az egyszerű tányérokhoz, evőeszközökhöz és egy karcosabb felület a makacs szennyeződések eltávolításához. Érdemes szétnézni, mi mindenből lehet választani: a szilikonszivacs és az ún. spagettiszivacs például egyre népszerűbb.

fotó: pixabay.com/RitaE

fotó: pixabay.com/RitaE

2. Fehér törlőkendők

Ipari mennyiségben: egyszerű beszerezni őket, olcsók, azonnal látni, mikor piszkosak, és könnyen, gyorsan tisztíthatók és fertőtleníthetők, hiszen a hipó épp erre való. A fenntarthatósági szempontból is tökéletes alternatíva a kisebb darabokra vágott régi, rongyos póló: ezeket igazán kár volna kidobni, ha egyszer törlőrongyként kezdhetnek új életet.

3. A seprű-szemétlapát-mop hármasa

Nem, nem lehet mindent egyszerűen csak felporszívózni (bár a porszívó tagadhatatlanul olyan fontos, hogy rá sem tettük erre a listára), igenis szükség van a régi, jó öreg módszerekre is a múltból. Fontos, hogy a megfelelő, modern darabot szerezzük be persze, ami nem szöszöl, nem esik szét, könnyen tisztítható és tárolható, és méreténél, formájánál fogva kényelmesen kéz alá esik.

4. Egy kiszuperált fogkefe

Az apró, szűk, finom felületek tisztítása tökéletesen kivitelezhető egy régi, használaton kívüli fogkefével. A mosdókagyló, mosogató, a vécé belső pereme kiválóan hozzáférhető fogkefével: persze fontos, hogy mindig alaposan fertőtlenítsük, és még véletlenül se használjuk egy zavart percünkben fogmosásra…

5. A sikálókefe

A szivacsok és a törlőrongyok nem vethetők be minden esetben, ezért aztán hasznos, ha minden háztartásban akad sikálókefe a makacsabb, masszívabb szennyeződések eltávolítására. Segítségükkel könnyedén átpucolhatunk nagy felületeket, és garantáltan semmi sem ragad.

Nos, kinek mi a kedvenc háztartási eszköze?