Otthon

3 dekorációs ötlet, mely jókedvre derít

Évek óta ugyanazokat a tárgyakat és színeket nézed a lakásban? Lehet, hogy itt az ideje, hogy egy kis frissességgel töltsd meg a megszokott környezetet.

Időnk jó részét otthon töltjük, ez az a tér, ahol elengedhetjük a napi stresszt, és felkészülhetünk az újabb kihívásokra. Miért is ne lehetne ez a hely a szépség és vidámság forrása? Íme néhány egyszerű trükk, melynek segítségével feldobhatod a lakótered.

Keverd a régi és az új darabokat

Ha te is azok közé tartozol, akik értékelik a régi, becses darabokat, ugyanakkor nem tudnak ellenállni az új trendeknek sem, jó hírünk van. Nem kell feltétlenül választanod, hogy ezt vagy azt a stílust kövesd, inkább találd meg azt a módot, ahogyan a különböző hangulatok és életérzések találkozhatnak. A megfelelő kombinációval és elrendezéssel szemet gyönyörködtető eredményt érhetsz el.

unsplash.com/Grovemade

unsplash.com/Grovemade

Népesítsd be a szobát jelentésteli tárgyakkal

Biztosan te is sok olyan holmival rendelkezel, melynek története van, melyhez kellemes emlékek kötődnek, és amely mosolyt csal az arcodra. Ne hagyd ezeket a tárgyakat a fiók mélyén porosodni, inkább tedd őket szem elé, és engedd meg nekik, hogy elfoglalják a dekoratív, ám semmitmondó darabok helyét a polcokon vagy a falon.

A legnagyobb darabok maradjanak semleges színűek

Ha szereted gyakran variálni a lakáskiegészítőket, a textilek színét, akkor érdemes a nagyobb bútorokból, szőnyegekből semlegesebb árnyalatot választanod. A fehérrel sohasem foghatsz mellé, de a vaj- és krémszínű darabok is megállják a helyüket a változatos dekorelemekkel együtt. Ezek mellett aztán bátran kiélheted a kreativitásod, és cserélheted a párnahuzatokat, lámpabúrákat, terítőket.