Otthon

Ezzel a rajzprojekttel egész nyárra leköthetjük a gyerekeket

Itt a nyári szünet, és sok lurkó nem igazán tudja, mit kezdjen magával a hirtelen jött szabadidőben. Ha szeretnénk segíteni neki, hogy elfoglalja magát, akkor próbáljuk ki ezt a rajzolási módszert, ami pofonegyszerű, mégis nagyon jól működik, és még a gyerekek kreativitását is fejleszti.

Elcsépelt közhelynek tűnik, pedig valójában tudományos tény: a gyerekek egyre több időt töltenek különböző képernyők előtt, és egyre kevesebbet a szabadban. Ez a szünidőben különösen veszélyes lehet, hiszen ahelyett, hogy a barátaikkal játszanának, ők inkább tévéznek, a telefonjukat nyomkodják, és a virtuális térben élik a mindennapjaikat. Rajtunk áll, hogy ezt megakadályozzuk-e, és egy kicsit kirángatjuk-e őket a négy fal közül – ezzel a rajzolási módszerrel pofonegyszerű lesz, és még a gyerek kreativitását is fejleszthetjük vele.

Az interneten futótűzként terjed az új rajzolási módszer, az árnyékrajzok – ezzel kirángathatjuk a gyerekeket a szobából, és újfajta szórakozást mutathatunk nekik. Ha szeretnek rajzolni, nincs más dolgunk, csak délelőtt vagy délután (ez a nap állása miatt fontos, a déli órákban nem fog elegendő árnyékot vetni semmi) vonuljunk ki néhány lappal és néhány műanyagjátékkal a kertbe, és rajzoltassuk le a gyerekekkel a játékok árnyékát, valahogy így:

 

A gyerekek imádni fogják, hiszen olyan, mint egy újfajta színező vagy kifestő önyv, és gyakorlatilag bármit lerajzolhatnak a segítségével. Ami még jobb, hogy a szabadban lesznek, a dologból pedig egész kis közösségi szórakozást is csinálhatunk, hívjuk át a lurkó barátait, és rajzoltassunk velük is! Így, ha pár órára is, nem a képernyők előtt ülnek majd, hanem a kreativitásukat fejlesztik, és emberek között is vannak.