Otthon

Éljen a foci! – Hangolódjunk a 2018-as futball-világbajnokságra

Néhány évente nyáron még azok is igazi focirajongókká válnak, akik amúgy soha nem töltik az estéiket meccsnézéssel. Nem is csoda, hiszen a nagy futball-világesemények hangulata mindenkit magával ragad, ilyenkor a legjobb csapatokat, a legnagyobb sztárokat láthatjuk megküzdeni egymással, a hangulat pedig egy kivetítőn és a tévéképernyőn keresztül is fergeteges. Hoztunk néhány remek ötletet, hogy mivel tegyük felejthetetlenné az otthoni meccsnézést.

Hangolódjunk

Mielőtt elkezdődnek az igazi nagy csaták, érdemes tájékozódni az erőviszonyokról, az aktuális csapatokról és arról, hogy melyik meccsek ígérik a legnagyobb izgalmakat. Keressünk a neten válogatást a legjobb gólokból, sőt, ha nem vagyunk teljesen naprakészek a szabályokban, nem árt felfrissítenünk az emlékeinket arról is, hogy önfeledten nézhessük majd a mérkőzéseket.

Hallgassuk meg a világbajnokság hivatalos dalait az elmúlt évekből, sőt, ha közös meccsnézésre készülünk, akár fel is idézhetjük együtt a barátokkal az elmúlt évek legizgalmasabb sporteseményeit. Ha a gyerekek is velünk nézik a meccset, szervezzünk a hétvégére otthonra is egy mini-világbajnokságot, amikor mindenki felveheti kedvence mezét, és kipróbálhatja, hogy milyen ügyesen tudja berúgni a 11-eseket a kapuba.

Fotó: iStock.com/Blackregis

Fotó: iStock.com/Blackregis

Dekoráljunk

Varázsoljuk a nappalit egy igazi lelátóvá, tegyük fel a falra kedvenc csapatunk zászlóját vagy kedvenc játékosunk mezét. Ne fogjuk vissza magunkat, készüljünk szurkolókellékekkel, mint a hatalmas szivacskéz vagy a festett póló, ha már egyszer meccset nézünk, teljesen adjuk át magunkat az érzésnek. Előkerülhetnek a pop-cornos vödrök és a nagy szívószálas poharak is, ha át akarjuk hívni a barátokat is, toljuk el a bútorokat, és tegyünk mindenhova ülőpárnákat, hogy igazi tábori hangulatban teljen a közös drukkolás.

Hívjunk társaságot

A meccsnézés egyik legjobb része természetesen a remek társaság, amikor régi jó barátok gyűlnek össze, és együtt adjuk át magunkat az önfeledt szurkolás örömének. Kiülhetünk egy kivetítőhöz a szabadba, de otthon is igazán remek csoportos meccsnézést tarthatunk. Akármelyiket is választjuk, jó alkalom ez arra, hogy olyan barátokat is újra összehozzunk egy társaságba, akikkel már hosszú hónapok óta alig tudunk összehozni egy-egy találkozót, hiszen a meccs szüneteiben beszélgethetünk is, feleleveníthetjük a legszebb közös emlékeket, és megfogadhatjuk, hogy ezentúl gyakrabban találkozunk majd.

Fotó: iStock.com/Jovanmandic

Fotó: iStock.com/Jovanmandic

Különleges söröket a hűtőbe

Sokak számára a meccsnézés csak sörrel együtt az igazi – mi ezt persze felülbírálnánk, hiszen egy hűvös fröccsel vagy egy finom alkoholmentes koktéllal is ugyanúgy lehet élvezni a szurkolást. Ha azonban igazi ínyencek vagyunk, erre az alkalomra érdemes beszereznünk néhány olyan sörkülönlegességet is, amit még sosem kóstoltunk. Ki tudja, talán megtaláljuk az új kedvencünket is!

Elő a legjobb sörkorcsolyákkal!

A végére hagytuk a legjobbat: a sörkorcsolyákat. Persze egy hatalmas vödör vajas pop-cornnal, tortillával vagy néhány zacskó rágcsával is remekül mulathatunk, de ha igazán meg akarjuk adni a módját, ennél nagyobb durranással is készülhetünk. Keressünk pár új receptet, készítsünk néhány mártogatóst – humuszt, salsa szószt, padlizsán- vagy avokádókrémet –, szeleteljünk zöldségeket, és kész is van az egészséges sörkorcsolya. Azoknak, akik a nehezebb ételeket szeretik, és meg is engedhetik maguknak néhanapján, készülhet a házi hamburger, sőt, ha van kertünk vagy teraszunk, érdemes beizzítani a grillt is erre az alkalomra, és egy vidám kerti partival összekötni a meccsnézést.