Otthon

Házi praktikák muslincák ellen, vegyszer nélkül

Az utóbbi pár hétben érezhetően elszaporodtak az ország területén a muslincák, nemcsak zöld területeken, de a városokban is. A vegyszer azonban nem mindig okos megoldás, hiszen rendszeres használata saját és környezetünk egészségére is káros lehet. Épp ezért összegyűjtöttük a leghatékonyabb természetes házi módszereket, amik segítségével véget vethetünk a muslinca ügynek.

Gyümölcs és papírtölcsér

Vegyünk elő egy poharat vagy egy palackot, és öntsünk bele egy kis almaecetet. Tegyünk bele ez után bármilyen, otthon talált gyümölcsdarabokat. Ha ezzel megvagyunk, vegyünk egy papírt, formázzunk belőle tölcsért, és tegyük a pohárba vagy palackba, a keskenyebb végével lefelé. A muslincákat be fogja vonzani az ecet illata, kirepülni azonban nem fognak tudni belőle.

Fotó: iStock.com/vonEisenstein

Fotó: iStock.com/vonEisenstein

Almaecetes csapda

Mint már a fentiekben is említettük, az almaecet kifejezetten vonzza a muslincákat. Egy pohárba öntsünk az ecetből, a pohár szájára pedig befőttesgumi segítségével erősítsünk folpackot. Ez után szúrjunk rá lyukakat tűvel vagy akár fogpiszkálóval, és helyezzük az elkészült csapdánkat az aszalra, vagy olyan helyre, ahol úgy gondoljuk, gyakrabban fordulnak elő a kéretlen rovarok. A muslincák miután beleszállnak a pohárba, onnan már nem fognak tudni kirepülni. A megoldás talán nem nyújtja a legesztétikusabb látványt, de egy biztos: hatásos.

Mosogatószer és az elmaradhatatlan ecet

Az ecet minden házi trükk alapeleme, ez utolsó tippüknél sem maradhat el. Vegyünk elő egy tálkát, öntsünk bele az almaecetből, majd csöpögtessünk bele egy kis mosogatószert. Ha ez megvan, már csak le kell raknunk a kritikus pontokra a házi csapdánkat, a mosogatószercseppek ugyanis meg fogják akadályozni a muslincákat, hogy a tálkából elrepüljenek.