Otthon

3 szuper hely belföldön, ahova muszáj ellátogatni a nyáron

Ha nyaralást vagy kirándulást tervezünk nyáron, sok esetben csak külföldben gondolkozunk. Hazánk azonban rengeteg kincset rejt, amiket érdemes felfedeznünk. Ezekből a kincsekből szemezgetünk most, hogy mindenkinek kedve támadjon egy kis kiránduláshoz.

Három helyszínünk a Bokodi-tó, a badacsonyi Folly Arborétum és a régi nagy kedvenc: Szentendre.

Bokodi-tó és a vízen lebegő falu

Az Oroszlány közelében levő, a Vértes lábainál fekvő Bokodi-tó igazi turisztikai látványossággá nőtte ki magát az utóbbi időkben. A partján kiépült úgynevezett úszó falut ugyanis a fél világ meg akarja csodálni, ezen pedig nem is lepődünk meg. A tó maga a Vértesi Erőmű mesterséges hűtőtava, amelyet cölöpökre épült horgászházikók és az azokhoz tartozó, fallapokból álló stégek vesznek körül. Az összkép gyönyörű és különleges, a nyugodt, meghitt és varázslatos környezet pedig igazi élményt nyújt az idelátogatóknak.

Fotó:Freepik/@katemangostar

Fotó:Freepik/@katemangostar

Folly Arborétum és borászat, a történelmi borvidék

A Badacsonyörsön található arborétum igazi kuriózum, hiszen létrejötte négy generáció állhatatos munkájának köszönhető. Érdekessége és különlegessége nemcsak a százéves, csodálatos ciprusokban és cédrusokban rejlik, de gyönyörű balatoni panorámája és finom borai is arra ösztönöznek minket: látogassunk ide minél előbb.

Az arborétum kínálata:

  • borkóstoló
  • kávézó
  • erdei iskola
  • boros piknik
  • borozóterasz
  • arborétumi séta

Szentendre, az örök kedvenc

Bár Szentendrét senkinek nem kell bemutatni, mégis jó újra és újra felfedezni. Érdemes tudni, hogy Szentendre nemhiába kapta a „művészetek városa” nevet, hiszen az 1920-as és ’30-as években itt működött a legendás Szentendrei Művésztelep, amit a Szentendrei Festők Társasága alapított. Ha az egész várost átölelő művészeti légkör nem lenne elég, akkor a hangulatos macskaköves utcácskák, a Duna-part gyönyörű látványa és a jobbnál jobb éttermek biztosítanak minket arról, hogy Szentendre még mindig tökéletes úti cél, ha kikapcsolódásra vágyunk.