Otthon

Lenyűgöző balkonok – Hol lazítsunk a nyári estéken?

A nyári forró napok egyik legnagyobb jutalma, amikor langymeleg estéken kiülhetünk a csillagok alá, egy pohár hűsítővel vagy borral a kezünkben, révedezni az elmúlt nap nehézségein és örömein. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel elragadóbbá, vagy akár praktikusabban használhatóvá tehetjük a teraszunkat.

Bekuckózós

Egész napon át várva várt bekuckózás helyszíne lehet teraszunk egyik félreeső zuga. A meghitt hangulatot a kimustrált akváriumba helyezett temérdek gyertyával, pihe-puha párnákkal és néhány takaróval érhetjük el.

Káprázatos családi ünnepek

Egy tágas balkonon akár családi összejövetelekre is összeülhetünk. A látványt feldobhatjuk néhány lenvászon függönnyel és bájos fényfüzérekkel.

Muskátlisládák helyett étkezőpult

Néhány szál gyalult és csiszolt deszkából kis idő alatt össze lehet dobni egy ilyen praktikus pultot, amely ráilleszthető a panellakás korlátjára. A terasz szűk teréből nem veszítünk, ha a terjedelmét inkább a külső térre tervezzük.

Natúr dizájn, luxuskörnyezet

Látványos berendezési tárgyak választásával natúr fenyődeszkával burkolt teraszunkon is kiválasztottnak érezhetjük magunkat, ha ötletesen rendezzük be a teret.

Gondtalan lazítás a társasházi teraszon

A társasházi lakások keskeny erkélyén is átadhatjuk magunkat a gondtalanság könnyű érzésének. Díszítsük fel a mennyezetet néhány lampionnal, a lámpásainkban gyújtsunk gyertyákat. Sejtelmes hangulatot áraszt, ha az egyik sarokba organzafüggönyt akasztunk, s mögé rejtünk egy kis izzósort.

Szerethető kopottság

Még kopottas, esőtől és napsütéstől beszürkült fa teraszunk is a világ legszebb helye lehet, ha számunkra kedves személlyel tudjuk eltölteni ott kevéske szabadidőnk legdrágább perceit.

Varázslatos fényűzés

Pazar életérzést ad, ha nyáresti programjainkat egy kivilágított medencével egybeépített balkonra szervezhetjük.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.