Otthon

Alig ismert, olcsó magyarországi pihenőhelyek

Ilyenkor május környékén már mindenkinek bizsereg a talpa alatt a talaj, és aki teheti, munkaidejének egy elég jelentős részét tölti azzal, hogy böngészi, hová menne legszívesebben.

Magyarként, ha belföldi nyaralásban gondolkozunk, mindenkinek elsőként a magyar tenger, a Balaton jut eszébe, ami tényleg csodás hely, ám olcsónak semmiképpen nem nevezhető, akinek pedig nagy a családja, három-négy gyerekkel utazik, az elsősorban egészen biztosan az ára alapján fogja kiválasztani az úti célját. Most ebben szeretnénk segíteni, összeszedtünk olyan meseszép helyeket, amelyek közel vannak, olcsók, és az életben legalább egyszer mindenkinek látnia kell őket.

Strand

Aki gyerekekkel, kisgyerekekkel szeretne utazni, az legtöbbször víz mellé vágyik, hiszen annál jobban semmit sem élveznek a legkisebbek. Aki az ország legolcsóbb fürdőit keresi, az ezennel megtalálta. Talán nem éppen a legmodernebb, leglátványosabban felszerelt helyek, de tiszták, a víz minősége kiváló, felnőtt és gyerekek egyaránt jól érezhetik magukat, s persze olcsó a belépő.

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő: A Bükk hegység lábánál lévő, kétezer lakosú Bogácson található az egyik legkellemesebb vidéki strandfürdő, s meglepően olcsó is. Kitűnő kénes gyógyvize van, melyet 10 medencében élvezhetünk, de csúszdapark és rengeteg kényelmi szolgáltatás is várja a vendégeket, valamint rengeteg szállás: szálloda, kemping, apartman, panzió és faházak közül választhatja ki mindenki a számára legmegfelelőbbet.

Fotó: unsplash.com/frankmckenna

Fotó: unsplash.com/frankmckenna

Dévaványai Strandfürdő: A Szarvas és Berettyóújfalu között található kisvárosban egy csodás fürdő várja vendégeit, jelen állás szerint úgy néz ki, ez lesz a legolcsóbb termálstrand ebben a szezonban. A fürdő mellett kemping is van a pihenni vágyóknak, ahol lakókocsiban, sátorban, de akár jól felszerelt, összkomfortos faházakban is megszállhatunk.

Egerszalóki Nosztalgia Stand: Szintén az ország keleti felén, Egertől egy karnyújtásnyira, a sósziklák lábánál helyezkedik el a Nosztalgia strandfürdő, mely három medencével rendelkezik, a vízhőmérsékletek: 36-37 °C, 37-38 °C és 38-39 °C.

Természet

Azoknak pedig, akik jobban szeretnek természetes körülmények között kikapcsolódni, vágynak már a csendre és a nyugalomra, összeszedtünk pár igazán különleges eldugott vidéki gyöngyszemet.

Ballószögi Ranch: Kecskemét mellett a préri fáradt vándorai pihenhetik ki magukat. Mérhetetlen béke és nyugalom honol itt, a gyerekek is vígan kószálhatnak a bekerített, húszhektáros birodalomban. Itt aztán egyetlen férfi sem fog unatkozni, kiélhetik magukat westernlovaglás és cowboytúrák alatt.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Ganna: Veszprém megye középső részén, Pápától kb. 12 kilométerre délkeletre terül el a Bitva-patak partján. Teljes népessége mindössze 235 fő, tehát a nyugalom szigete. Valaha az Esterházy-birodalom középpontja volt, itt található a családi kripta, itt temették el két éve a Kossuth-díjas írót, Esterházy Pétert. Számos gyönyörű vendégház s turistaút várja az idelátogatókat.

Őrség: Aki szereti a természetet, szeret kirándulni, annak szinte kötelező ellátogatni az Őrségbe is, mely ugyan nincs közel, azonban a hosszú útért kárpótol a vidék szépsége. Az Őrségben hihetetlenül kedvesek és segítőkészek az emberek, szinte minden második ház kiadó, és nagyon finomakat lehet errefelé enni.

Tisza-tó: Persze lehet párosítani a vizet és a természetet, menjük a Tisza-tóhoz, Magyarország második legnagyobb tava rengeteg  élményt tartogat minden korosztály számára, például Abádszalók környékén a vízi sportok széles skálája gyakorolható, beleértve a motorosokat is.