Otthon

Padlástéri titkok – magasba törő megoldások

Ahány ház, annyiféle padlástér. Életmódunk alapvetően meghatározza preferenciáinkat, lakóterünk berendezésekor mindannyian egyedi megoldásokra törekszünk. Van, aki imád a ferde falak rejtekében olvasni, vagy a tetőtéri ablakok mellett kávézni, és van, aki szereti, ha az ágyából rálát a lombkoronaszintre. Rendezzük hát be a otthonunkat úgy, hogy minden zuga örömünket szolgálja!

Könnyed ébredés

Pazar érzés, ha ébredéskor a párnánkról rálátunk a körülöttünk lévő természetre. A különleges ablakmegoldás finom átmenetet képez a padlástér és a természet között.

 

Kis tér – nagy ötlet

Szűk tetőterek tértágító ablakmegoldása a tető teljes síkjába beépített üveg. A középre elhelyezett ágy jó nagy alvások színtere lehet.

 

Skandináv hangulatú egyszerűség

Törjünk ki néha a keretek közül! A térfal és a tetősík vizuális egybeolvasztásával különlegessé lehet varázsolni a teret.

 

Felülről beszüremlő napfény

Az ágy síkjával megegyező magasságban elhelyezett ablak mellől az ágyból könnyed hajnali öröm a kávézás.

 

Telitalálat

A csúcsfal által adott tér meglehetősen nehezen bútorozható. Remekbe szabott ötlet itt elhelyezni a családi könyvtárat. A lépcsősorról könnyen elérhetjük a magasabb polcokat is, de le is telepedhetünk rá, egy-egy könyvben elmélyedve.

 

Gyönyörű, világos terek

A szarufák közötti traktusok teljes egészében üveggel fedettek. Az óriás ablakok beengedik a napfényt,  a fehér fal és a fa természetes szépsége egységet alkot a világos térben.

 

Teljes kitekintés

Védetten érezhetjük magunkat ebben a takaros kis üvegkupolában, amely 360 fokos kilátást enged a körülöttünk feltáruló világra.

View this post on Instagram

Gorgeous space via @moontomoon #unconventionallyminded

A post shared by Maverick Journal (@maverickjournal) on

 

Egyszerű és funkcionális

Mondhatnánk, hogy semmi extra, csupán néhány egymás mellé helyezett ablak és a csúcsfal háromszögének beüvegezése. Mégis egy ilyen megoldás különleges esti fürdőzés helyszíne lehet.

View this post on Instagram

Pupper commandeers the bubble bucket.

A post shared by Huck (@kylefinndempsey) on

 

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.