Otthon

Ajándékok anyák napjára – DIY meglepik szívvel-lélekkel

Miként is tudnánk édesanyánknak meghálálni azt a féltő és önzetlen gondoskodást, azt a feltétlen szeretetet, amit kaptunk tőle? Ki lehet-e fejezni hálánkat tárgyakkal, virágokkal? Bizonyára minden szó és tárgybéli ajándék eltörpül az ő áldozatos életük mellett, mégis, május első vasárnapján mindannyian szeretnénk valamivel kedveskedni édesanyánknak, nagymamánknak. Mutatunk néhány nagyszerű ajándékötletet, melyeket még akár vasárnap is megvalósíthatunk.

Tündöklő vadvirágok üvegpalackban

Bolti csokor helyett tegyünk néhány virágfejet és levélkéket egy üvegpalackba, és töltsük fel vízzel.

Csodás látványt adnak a virágszirmok, amint átragyogja a palackot a napfény.

 

Befőttesüvegben

Helyezzünk el nyalánkságokat, édesanyánk kedvenc csemegéit egy óriás üvegben. Kedves meglepi, s amíg néhány nap alatt kiürül a palack tartalma, minden apró édesség fogyasztásakor eszébe jut majd, hogy kitől kapta ezt a szép ajándékot.

 

Kulcstartó gyöngyökből

Szép és praktikus használati tárgyat is készíthetünk. Fűzzünk kulcskarikára betűkkel díszített gyöngyökből kulcstartót.

 

Csokor papírvirágokból

Színes festékkel fessük meg a gyerekek tenyerét, kartonra nyomtatva, körbevágva, majd hurkapálcára ragasztva összefoghatunk néhány szálat ezekből a kézlenyomatokból, s már kész is a nagymamik ünnepi csokra.

 

Egészséges ajándék

Csavaros tetejű üvegbe töltsünk müzlit vagy granolát. Az aszalt gyümölcsökkel és csonthéjas magvakkal dúsított finomságot utólag, ízlés szerint lehet édesíteni vagy fűszerekkel megbolondítani.

 

Mézeskalács szívecskék

A mézeskalács az egyik legegyszerűbb édesség. Illatos és maradandó ajándékot készíthetünk belőle anyukáknak és nagymamáknak.

 

Vallomás az aszfalton

Melyik édesanya szíve ne olvadozna egy ilyen ötletes üzenet láttán? Kis rajzocska és egy kedves vallomás mellé ennyi is elég.

 

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.