Otthon

Mi kerüljön a csokorba? – A legdivatosabb virágok 2018-ban

A bazsarózsa évek óta az egyik legdivatosabb virág, lehetetlen megunni a hatalmas rózsaszín fejüket. A virágtrendek azonban ugyanúgy változnak, mint a divat: mindig vannak kiemelt fajták, amelyek eddig is léteztek, csak nem terelődött rájuk akkora figyelem. Nézzük, melyek 2018 legdivatosabb virágai – a bazsarózsán túl.

Ami a színeket illeti

Ha csak a színekre koncentrálunk, megkülönböztetjük a tavaszi–nyári és az őszi–téli esküvői szezont. Ha nyári esküvőre válogatunk virágokat, válasszuk az őszi- vagy sárgabarackszínű virágokat. Ősszel és télen azonban a burgundi, a szilva vagy a sötét, már-már fekete árnyalatok lesznek nagyon divatosak.

Boglárka

A boglárkáknak 30 mérgező faja él Magyarországon, de a virágárusok már a továbbtenyésztett fajokat árulják. Ezek nagyon sokfélék lehetnek szintén, de mindegyik gyönyörű.

Szellőrózsa

Szintén a boglárkafélék családjába tartozó nemzetségről van szó. 2017-ben már nagyon sok helyen lehetett látni, de a népszerűsége egyre növekszik 2018-ban is.

 

Kerti holdviola

Pénzvirág, júdáspénz, lunaria névre is hallgat, a szárazvirág csokrokban rendszeresen feltűnik. Egy időben közkedvelt dekorációs elem volt önmagában is. Virágát nem, a termését sokkal többen ismerik.

Bükk, nyír, tűlevelű aszparágusz

A modern csokrokba ma már nem a klasszikus „zöldet” kötik, hanem különböző fás ágak kerülnek a virágok mellé, de sokszor szinte uralják is a csokrokat.

Pozsgás és páfrány

A pozsgások évek óta óriási népszerűségnek örvendenek, melléjük csatlakoznak a páfrányok is.