Otthon

9 fotó, amely bizonyítja, nagy bajban vagyunk

Nagyon nehéz elhinni, hogy akkor, amikor minden a környezettudatosságról szól, amikor a tudósok kongatják a vészharangot, még mindig vannak, akik így vásárolnak...

Textilzsákocskák a bevásárláshoz, saját magunk készítette mosószer vagy kozmetikai szerek, elmosható üvegkulacs a PET-palack helyett, szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás. Egyre többen jönnek rá arra, hogy valamit tenni kell, mert nagy bajban van a Föld. Ahogy egyre többen jönnek rá arra is, hogy ezt a valamit nem mástól kell várni, hanem a saját szintünkön, a saját eszközeinkkel kell elkezdeni.

Lehet ez néhány aprócska lépés, lehet nagy változás, a lényeg, hogy elinduljunk az úton. Kezdjük el figyelni, mit vásárolunk, mennyit, mikor. Ha kell, analizáljuk a szemetünket, gondoljuk át a fogyasztási szokásainkat. Fektessünk időt abba, hogy a Föld jövőjére is gondolunk, mert az unokáinktól kaptuk kölcsön a bolygót. Vigyáznunk kell rá.

Amikor egyre többen beszélnek erről, akkor megdöbbentő olyan fotókra bukkanni, amelyek pont az ellenkezőjét bizonyítják ennek. Pont azt, mennyire nagy bajban vagyunk, ha megmaradunk olyan lustának és nemtörődömnek, hogy például egyenként nejlonba csomagolt zöldséget veszünk.

 

 

 

#pointlesspackaging #landFULL @marksandspencer #planA

A post shared by Pointless Packaging (@pointless_packaging) on

 

 

 

Vagy organikus/bio terméket vásárolunk, de műanyagba csomagolva. Semmi értelme.