Otthon

A legszínesebb úti célok a világon

A városok szürkeségéből néha olyan helyekre vágyunk, ahol szemkápráztatóan gyönyörű színekkel találkozunk. Az alábbi helyszínek ilyenek, így ha szeretnénk szó szerint sokszínű úti célokat választani a következő nyaralásunkhoz, akkor ezeket érdemes számításba venni!

Cinque Terre, Olaszország

Bámulatos látvány tárul a szemeink elé, ha az olasz partoknak erre a szakaszára érünk. A házak mesés pasztellben játszanak, amelyek gyönyörű kontrasztba kerülnek a tenger kékjével. Az egymásba nyúló városkák nincsenek messze Firenzétől, így viszonylag olcsón elérhetők – de azzal számolnunk kell, hogy itt bizony borsosan megkérik az árát mindennek. Hiszen jelenleg az egyik legfelkapottabb turistacélpontról van szó.

Hillier-tó, Ausztrália

Ha kicsit messzebb mennénk, látogassuk meg az ausztrál Hillier-tavat, ami a hagyományossal ellentétben nem kékben, hanem rózsaszínben pompázik. A különleges színt a vízben található sóknak és baktériumoknak köszönheti, amelyek egész évben rózsaszínre festik a vizet. A tavat gyönyörű zöldövezet veszi körbe, így még szembetűnőbb a rikító szépsége.

Chefchaouen, Marokkó

Ma már nagyon olcsón eljuthatunk Marokkóba is, a túránk során pedig erősen ajánlott meglátogatni az úgynevezett kék várost, Chefchaouent is. A marokkóiak nem viccelnek, itt minden épület tényleg kék színben pompázik, sőt, sok házban minden berendezés is ilyen színű.

East Side Gallery, Berlin

Az East Side Gallery, vagyis a keleti oldal galéria a berlini fal még épen maradt részét jelöli, amelyet szinte teljes hosszában színpompás graffitik díszítenek. A helyszín nemcsak gyönyörű, de értelemszerűen történelmileg nagyon fontos is, és a tövében lépkedve érdemes elmélkedni arról, hogy mit jelentett ez a fal a rendszerváltás előtt az itt élők számára.