Otthon

Diákhitel Központ: már a cafeteriából is törleszthető a diákhitel

Idén már a cafeteriából is törleszthető a diákhitel, amely havonta legfeljebb a minimálbér 20 százaléka, 27 600 forint lehet – mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató kiemelte, hogy ez a cafeteria elem kizárólag a diákhitel kiegyenlítésére fordítható, a törlesztési kötelezettség az aktív hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban lép életbe.

Kitért arra is, hogy a munkáltató és a munkavállaló is törlesztheti a Diákhitel Központnak a diákhitelt. Amennyiben a munkáltató fizeti közvetlenül, akkor ahhoz a munkavállaló külön hozzájárulása, írásos nyilatkozata szükséges.

Fotó: Freepik.com/awesomecontent

Fotó: Freepik.com/awesomecontent

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hitel kizárólag banki utalással törleszthető a szerződésszám és az adós nevének a feltüntetésével. A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig meg kell érkeznie – tette hozzá.

Az ügyfélbarát törlesztéskönnyítési megoldás keretében a Diákhitel törlesztés adómentes béren kívüli pénzbeni, illetve cafetéria juttatásként adható a munkaviszony fennállásának időtartama alatt a munkavállalót terhelő előírt kötelező Diákhitel törlesztőrészlet erejéig, de 2018-ban havonta legfeljebb a minimálbér 20%-áig, azaz 27 600 forint összegig.

A juttatás igénybevételének menetéről, részletes adminisztrációjáról a munkáltatók humánpolitikai és pénzügyi területei tudnak további felvilágosítást adni.

További részleteket a Diákhitel weboldalán is találhatunk.