Otthon

A világ 5 legdrágább macskafajtája

5 nagyon drága macskáról már írtunk korábban. Most bemutatjuk azt a további 5 fajtát, amelyért még többet hajlandóak fizetni a macskabolondok, akik beleszerettek ezekbe a különleges állatokba.

5. Perzsa macska

A mai Irán területéről származó macsakfajta az egyik legrégebbi, amit ismerünk. Szinte az egész világon ismerik ezt a rövid testű, rövid lábú, rövid orrú fajtát, amely szőre miatt kifejezetten sok ápolást igényel.

https://www.instagram.com/p/BcHrM-4ghu3/?taken-by=morris_the_persian_cat

https://www.instagram.com/p/BZn9qYng-yy/?taken-by=morris_the_persian_cat

https://www.instagram.com/p/Bde-hT_AH5D/?tagged=persiancat

4. Maine Coon

Kihagyhatatlan a listából ez a hatalmas óriás, amelynek a szíve is hatalmas. Kedves, elegáns, önálló, ugyanakkor imád fecsegni és játszani is. Az ölben ülést azonban nem neki találták ki.

https://www.instagram.com/p/BdNyBD5llI7/?tagged=mainecoon

https://www.instagram.com/p/BdLnLSgBB-s/?tagged=mainecoon

https://www.instagram.com/p/BbwIN4BB_HE/?taken-by=junethekitty

3. Bengáli macska

Ezt a gyönyörű, vadmacska külsejű házicicát Amerikában kezdték tenyészteni. A mai egyedek nagyon barátságosak, kedvesek, sok kutyaszerű vonásuk van, imádnak játszani. A fajta gazdijainak fel kell készülniük arra, hogy hangos, beszédes jószágokról van szó.

https://www.instagram.com/p/Bc0OFnnnSpN/?taken-by=nancy_bengal

https://www.instagram.com/p/BdONB4KnM3a/?taken-by=bagelandlatte

https://www.instagram.com/p/Ba4PicaBqw1/?taken-by=angelbengal

2. Szavanna

Ha elsőre az afrikai szervál jut róla eszünkbe, akkor nem tévedtünk sokat. A szavanna a szervál leszármazottja. A fajtát 2001-ben fogadták el, a vad jelleget számmal jelölik a cicák törzskönyvében. Ugyan házimacskáról van szó, a szavannák mozgásigénye nagy, vadászösztönük pedig nagyon is erős. Nagyon szeretik a lakások legmagasabb pontjait. Képesek álló helyzetből akár két és fél méter magasra is felugrani. Különlegességük, hogy kifejezetten szeretik a vizet, így az úszás számukra nem iszonyatos tevékenység.

https://www.instagram.com/p/BdTykf1FOfu/?taken-by=we_love_savannah_cat

https://www.instagram.com/p/Bc6JMiajxnI/?taken-by=loganmorello

1. Ashera

Csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak ezt a különleges macskafajt, amelyben talán még vadállati szív dobog. Az Ashera a leopárd, a szervál és a közönséges házimacska szerelemgyermeknek éppen nem mondható keveréke. Olyan hibrid, amelyből mindössze ötven egyedet tenyésztenek évente.

https://www.instagram.com/p/BZPSW11F02_/?tagged=asheracats