Otthon

Illatozó mézeskalácsvarázs – Adventi sütögetés a gyerekekkel

Advent időszakában elengedhetetlen időtöltés az ünnepi mézeskalácsok sütése. Fantasztikus élmény gyermekeinknek, ha közös tevékenységként tudjuk a napunkba illeszteni, halk karácsonyi zene mellett szaggathatjuk és süthetjük az aprócska csillagokat és szárnyaló angyalkákat. Van, aki csak saját örömére készíti, de adhatjuk ajándékkísérőként is a karácsonyi ajándékok mellé.

Már a szaggatók érdekes színei és formái is elvarázsolják a gyerekeket, szívesen játszadoznak velük, akár még tészta nélkül is. Rakosgatják, csoportosítják, összehasonlítják vagy akár sorba rendezik őket. A tésztanyújtást nem lehet eleget gyakorolni, kislányok és kisfiúk egyaránt imádják a fűszeres tészta tapintását és képlékenységét. A csengettyű, szán és angyalos sütikiszúrókért verseng a sok apró kéz. Jó móka, de nagy kézügyességet kíván a sütik beecsetelése tojással. A mézeskalácsok szórócukorkával való díszítése kiváló finommotorikus mozgást fejlesztő tevékenység.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.