Otthon

Ötmillió csillagos hotel Izlandon – Buborékszobából csodálhatjuk a sarki fényt

A sarki fény élőben történő megcsodálása igazi bakancslistás cél – késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg az északi sarkkörtől északra, de szerencse is kell hozzá, hiszen nem mindig látható. Ez idáig sokan órákat is képesek voltak a fagyos természetben ácsingózni, hogy megpillantsák – ennek azonban most vége a buborékhoteleknek köszönhetően!

A buborékhotel tulajdonképpen olyan gömb alakú, átlátszó „szobákat” takar, amelyekben kényelmes ágyon fekve, meleg körülmények között gyönyörködhetünk az északi fényben. A hotel 5 buborékot tart fenn, amelyek Reykjavíktól kb. 2 óra autóútra találhatóak. Minden gömbben egy franciaágy található, így tökéletes úti cél lehet egy romantikus kirándulásra. A hotelhez egyébként egy közös ház is tartozik, amelyben minden kényelmi eszköz és körülmény megtalálható – fürdőszoba meleg vízzel, teljesen felszerelt konyha és étkező, valamint áramellátás. A buborékok szellőző- és hőszabályzó rendszerrel vannak kialakítva, így nem kell félnünk sem az oxigénhiánytól, sem attól, hogy megfázunk, hiszen egész télen meleg van bent – ami kulcsfontosságú, hiszen azon a környéken az átlaghőmérséklet januárban –2 fok körül alakul.

Életre szóló élmény egy pár napos balatoni vakáció áráért

A buborék kibérlése egy éjszakára 275-285 dollár körül mozog, ami átszámítva körülbelül 72-75 ezer forint. Ez elsőre drágának tűnhet, hiszen végérvényben csak egy buborékról beszélünk, ráadásul a közös házon osztoznunk kell a többi vendéggel, azonban maga az élmény minden bizonnyal megéri.

https://www.instagram.com/p/BbF_9N9n4dc/?tagged=bubblehotel

https://www.instagram.com/p/BbKlnrYnKFI/?tagged=bubblehotel

https://www.instagram.com/p/BaueJU7FCCC/?tagged=bubblehotel