Sajtos tekercsnek vagy sajtos hengernek kellene inkább nevezni, de sokkal elegánsabb a roló. Sajtimádóknak kötelező kipróbálni, mert egy-két hozzávalótól eltekintve semmi másból nem áll, mint sajtból. Ugyanakkor az egyik legkönnyebben elkészíthető étel és akár vendégvárásra is felhasználhatjuk.
Vendégváró falatnak is kitűnő. Fotó: Unsplash
Hozzávalók:
1 csomag szeletelt sajt (trappista, eidami, ementáli, füstölt), 1 doboz natúr krémsajt, 1 csokor snidling, fűszerpaprika, 1 csomag bacon, 1 kápia paprika.
Elkészítése:
- A sajtszeleteket kiterítjük.
- Összekeverjük a sajtkrémet a felaprított snidlinggel, majd megszórjuk egy teáskanálnyi pirospaprikával.
- Bele tesszük az apróra vágott kápia paprikát és alaposan összekeverjük.
- A sajtlapokra ráfektetjük a szeletelt bacont.
- Ráhalmozzuk a fűszeres sajtkrémet.
- Összetekerjük.
- A végeit megszórhatjuk reszelt sajttal is.