Konyha

Cukkinivel felturbózott rántotta

Cukkini szezon van, így érdemes minél többet enni belőle, mert elrakni nem igazán lehet télire. Íme egy cukkinivel felturbózott rántotta. Laktató reggeli vagy vacsora lehet az elkövetkező napokban.

A rántotta azért jó, mert számos módon elkészíthetjük. Cukkinivel is érdemes megpróbálni, mert remekül kiegészíti a tojásokat. Ráadásul most terem belőle a legtöbb, így ha boltban vesszük, akkor sem kérnek érte sokat.

A rántottát érdemes finomabb zsíron, esetleg pecsenyezsíron elkészíteni, mert az is plusz ízt ad neki. Az is jó megoldás, ha füstölt zsírszalonnát olvasztunk ki és azt használjuk. A szalonnapörcökkel pedig megszórhatjuk a kész rántottát.

Ezt a rántottát készíthetjük sütőben is.

A tojásrántottát cukkinivel is feldobhatjuk. Fotó? shutterstock/Katarzyna Hurova

A tojásrántottát cukkinivel is feldobhatjuk. Fotó? shutterstock/Katarzyna Hurova

Hozzávalók: 

1 közepes cukkini, 5 tojás, 10 dkg sajt, só, zsír.

Elkészítése:

  • A cukkinit késes aprítóban apróra vágjuk.
  • Serpenyőben forró zsíron megpároljuk, amíg megpuhul.
  • A tojásokat összekeverjük sóval.
  • Bele tesszük a reszelt sajtot és alaposan elkeverjük.
  • Ráöntjük a cukkinire és addig sütjük kevergetve, amíg a tojás megszilárdul.