A rántotta azért jó, mert számos módon elkészíthetjük. Cukkinivel is érdemes megpróbálni, mert remekül kiegészíti a tojásokat. Ráadásul most terem belőle a legtöbb, így ha boltban vesszük, akkor sem kérnek érte sokat.
A rántottát érdemes finomabb zsíron, esetleg pecsenyezsíron elkészíteni, mert az is plusz ízt ad neki. Az is jó megoldás, ha füstölt zsírszalonnát olvasztunk ki és azt használjuk. A szalonnapörcökkel pedig megszórhatjuk a kész rántottát.
Ezt a rántottát készíthetjük sütőben is.
A tojásrántottát cukkinivel is feldobhatjuk. Fotó? shutterstock/Katarzyna Hurova
Hozzávalók:
1 közepes cukkini, 5 tojás, 10 dkg sajt, só, zsír.
Elkészítése:
- A cukkinit késes aprítóban apróra vágjuk.
- Serpenyőben forró zsíron megpároljuk, amíg megpuhul.
- A tojásokat összekeverjük sóval.
- Bele tesszük a reszelt sajtot és alaposan elkeverjük.
- Ráöntjük a cukkinire és addig sütjük kevergetve, amíg a tojás megszilárdul.