Zöldségchipset készíteni nem ördöngősség. Remek sós rágcsálnivaló lesz belőle egészséges formában. Készülhet répából, zellerből, céklából, petrezselyemből vagy cukkiniből. Ez utóbbinak most szezonja van és nagyon finoman lehet fűszerezni, miután meglehetősen semleges az íze.
A cukkinichips pillanatok alatt elkészül és egészséges rágcsálnivaló. Fotó: shutterstock/NoirChocolate
A zöldségeket, miután alaposan megtisztítottuk, szeleteljük fel uborkaszeletelővel. Szárítsuk le róla a felesleges nedvességet egy papírtörlő segítségével.
Ezután már csak annyi a teendő, hogy forró olajban kisütjük. Kiszedjük papírtörlőre és fűszerezzük. Érdemes bő, forró olajban sütni és egyesével beletenni a zöldségdarabokat. Nem szabad túl sokat bele tenni, mert úgy nem lesz ropogós.
Az ízesítése lehet csupán csak só, de megszórhatjuk pirospaprikával, curry porral vagy fokhagyma granulátummal. Frissen tálaljuk, mert úgy ropogós.