A kerti sütögetések zsíros ételei után jól esik egy üdítő desszert. Az sem hátrány, ha ezért a háziasszonynak nem kell sokat a tűzhely mellett állnia és a forró sütőt nyitogatnia. A legjobb és legfinomabb ételek nem bonyolultak. A részeges dinnye sem az. Pillanatok alatt elkészül, sütni sem kell. Nem csak kerti összejövetelekhez, hanem bármilyen ebéd után megállja a helyét.
Fotó: shutterstock/Julladit
Hozzávalók:
2 édes sárgadinnye, 3 dl habtejszín, 1 kávéskanál fahéj, 1 ág citromfű, 4 dl édes, muskotályos fehérbor (desszertbor), 1 teáskanál méz
Elkészítése:
1. A dinnyéket felkockázzuk.
2. Rászórjuk az összeaprított citromfüvet.
3. Összekeverjük a bort a mézzel, fahéjjal.
4. Az öntetet ráborítjuk a dinnyekockákra.
5. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
6. A tejszínből habot verünk.
7. A behűtött dinnyekockákat tejszínhabbal a tetején tálaljuk.