Konyha

Kerti partik kelléke: részeges dinnye

Itt a hétvége és a kerti partik ideje. Ráadásul a dinnyeszezon is elindult. Időszerű egy ínycsiklandozó, könnyű, felnőtteknek való desszert elkészíteni.

A kerti sütögetések zsíros ételei után jól esik egy üdítő desszert. Az sem hátrány, ha ezért a háziasszonynak nem kell sokat a tűzhely mellett állnia és a forró sütőt nyitogatnia. A legjobb és legfinomabb ételek nem bonyolultak. A részeges dinnye sem az. Pillanatok alatt elkészül, sütni sem kell. Nem csak kerti összejövetelekhez, hanem bármilyen ebéd után megállja a helyét.

Fotó: shutterstock/Julladit

Fotó: shutterstock/Julladit

Hozzávalók: 

2 édes sárgadinnye, 3 dl habtejszín, 1 kávéskanál fahéj, 1 ág citromfű, 4 dl édes, muskotályos fehérbor (desszertbor), 1 teáskanál méz

Elkészítése: 

1. A dinnyéket felkockázzuk.

2. Rászórjuk az összeaprított citromfüvet.

3. Összekeverjük a bort a mézzel, fahéjjal.

4. Az öntetet ráborítjuk a dinnyekockákra.

5. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.

6. A tejszínből habot verünk.

7. A behűtött dinnyekockákat tejszínhabbal a tetején tálaljuk.