Konyha

Japán konyhaművészetet tanulhatsz a neten

Üzembe állítottak egy weboldalt, amely e-tanulási módszerekkel vezet be az autentikus japán konyhaművészetbe és ételkészítési technikákba. A különlegessége, hogy ez az egyetlen kurzus a világon, amely megfelel a japán kormány által is elismert bronz tanúsítási rendszer követelményeinek.

Bár a világon több mint 120 ezer (!) japán étterem működik, a statisztikai adatok szerint mindössze három százalékukat vezetik japán nemzetiségű séfek. A japán éttermekben dolgozó hivatásos szakácsok és a gasztronómiai akadémiákon tanulók körében ugyanakkor rendkívül nagy az érdeklődés a japán konyha iránt, és igen sokan szeretnék elsajátítani az autentikus japán ételek elkészítésének módját, ennek ellenére szinte sehol a világon nem működik japán gasztronómiai módszereket oktató iskola.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ezt a hiányosságot hivatott orvosolni az e-tanulási projekt, mely lehetőséget kínál arra, hogy bárki elsajátíthassa a japán ételkészítési technikákat. Az online képzés tantervét a Japán Konyhaművészeti Akadémia állította össze, az oktatók pedig Japán legjobb séfjei közül kerülnek ki. A tananyagot úgy építették fel, hogy a felhasználók videók segítségével, lépésről lépésre sajátíthassák el a technikákat.

Az egyes órák tananyaga egyelőre angol és mandarin nyelven áll rendelkezésre, de tervezik a kurzus további nyelveken való biztosítását is. A weblap néhány napja érhető el az interneten, augusztustól pedig elindul egy webshop is, ahol beszerezhetőek lesznek a japán fogások elkészítéséhez szükséges konyhai eszközök.