Konyha

Dinnyementő receptek

Hiába a kopogtatás, paskolás vagy a szép szín, mégis előfordul, hogy a választott dinnye nem a legédesebb. Nagy bosszúság, de van rá megoldás. Itt van három dinnyementő recept.

Most kezdődött hazai dinnyék szezonja, így még az áruk sem a legbarátibb. Ezért is nagy bosszúság az, ha ízetlen gyümölcsöt sikerül haza vinni, pláne ha úgy 5-6 kilós. De nincs baj, ha így jártunk akkor készítsünk belőle jégkockát. Csak ki kell magozni a dinnyehúst és turmixba tenni. Ezután öntsük jégkocka tartóba és tegyük a fagyasztóba. Remek és ízletes hűsítője lesz limonádéknak, jeges teáknak vagy gyümölcsleveknek.

Dinnye (Fotó: illusztráció Pexels.com)

Másik lehetőség, ha már kimagoztuk és turmixba tettük a dinnyét az, ha dobunk hozzá két szem sárgabarackot, egy teáskanál mézet és egy csipet fahéjat. Alaposan turmixoljuk össze. Kiváló hűsítő ital, amely hűtőben 1-2 napig eláll.

Ha nem akarunk a magozással és turmixolással időt tölteni, az se baj. Csak vágjuk kockákra a dinnyehúst és tegyük egy mély tálba. Keverjünk össze 4 evőkanál mézet egy fél citrom levével és egy csipet fahéjjal. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a dinnyénket. Ha nagyon ínyencek akarunk lenni, akkor megszórhatjuk még apróra vágott mentával is.