Konyha

Ez lett a világ legjobb étterme 2019-ben

Idén a dél-franciaországi Mirazur nevű vendéglőt választotta a legjobb vendéglátóhelynek a Restaurant szakfolyóirat.

Az egyik legnevesebb gasztronómiai folyóirat a Restaurant nevű brit kiadvány minden évben összeállítja a saját 50-es listáját (The World’s 50 Best Restaurants) a világ szerinte legjobb éttermeiről. Ennek az évnek a festői szépségű Cote d’azur-ön, azaz francia Riviérán működő Mirazur étterem lett a győztese.

A hely már tavaly is dobogós volt, ám akkor még meg kellett elégedni a képzeletbeli bronzéremmel. Idén azonban már minden keserűség nélkül pukkanhattak a pezsgők a vendéglátóhelyen. Az étterem argentin séfje, Mauro Colagreco már így is történelmet írt azzal, hogy az egyetlen olyan külföldi séf gall földön, akit három csillaggal ismert el a világhírű Michelin étteremkalauz. Azzal pedig, hogy az általa vezetett Mirazur kivívta az elsőséget, végképp beírta magát a gasztronómia nagyjai közé.

Mauro Colagreco a Mirazur étterem séfje. Fotó: a séf twiitter oldala.

Mauro Colagreco, a Mirazur étterem séfje (Fotó: Twitter)

Az előkelő lista második helyére a többszörös győztes koppenhágai Noma – René Redzepi vendéglője került, míg a bronzéremet 2019-ben a baszkföldi Asador Etxebarri érdemelte ki.