Konyha

Gasztrokulturális elismerésben részesült két magyar

A Terroir Squad hazai filmes duó egy somlói borászról készített rövidfilmet, amit best picture-díjjal jutalmaztak egy francia versenyen.

Hazánkban elképesztő ütemben fejlődik a gasztronómia, ám azért vannak még bőven országok, melyek jócskán előttünk járnak. Nem feltétlenül abban, hogy jobb, finomabb, esetleg minőségibb termékeik vannak. Inkább abban, hogy náluk nagy tömegek keresik a kiváló minőséget, a kifogástalan árukat, legyen szó ételekről, italokról és az ezekhez szükséges alapanyagokról. Mondhatnák úgy is, hogy a fogyasztás kultúrájában vagyunk lemaradva jócskán, de bízzunk benne, hogy egyre többen fogják keresni a hazai kiváló termékeket a gasztronómia valamennyi szegmenséből.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A gasztrokultúrához számos más dolog is hozzájárul az igényes fogyasztáson túl, például Franciaországban külön filmes versenye van a boros témájú produkcióknak. Ez a tény azért sokat elárul egy nemzet gasztrokulturális hozzáállásról, ám örömmel tudatjuk, hogy itt is kezdünk felzárkózni, hiszen ezen boros témájú filmek szemléjén, az Oenovideo-on egy magyar páros szerezte meg az első helyezést, a Best picture-díjat. Molnár Márk és Zombori András, azaz a Terroir Squad egy somlói borászról, Stephan Spiegelberg-ről készítettek egy pár perces rövidfilmet.

A fotó illusztráció. Képek: www.shutterstock.com

A fotó illusztráció. Képek: www.shutterstock.com