Konyha

Bocuse d’Or, az első nap

A Bocuse d'Or első versenynapja után a magyar csapat elégedetten hagyta el a versenyboxot.
IMG_9842

Segal Viktor, fotó: Fekete Antonio

Arról már beszámoltunk, hogy ma reggel 8:10-kor Pohner Ádám és a magyar Bocuse csapat megkezdte a versenyzést a Bocuse d’Or lyoni döntőjén. A versenyt idén is óriási érdeklődés övezte, és a lelátón egy magyar különítmény is képviseltette magát.

A versenyidő alatt történt egy váratlan technikai probléma, elromlott a csapat sokkolója. Ez az eszköz nagyon fontos, arra való, hogy hirtelen lehessen vele lehűteni az ételt. A meghibásodás miatt a magyar csapat hosszú perceket vesztett, ezt a csúszást azonban a tálalásra sikerült behozni, és nem okozott maradandó hiányosságokat. A helyzetet átmenetileg a mellettünk versenyző marokkói csapat oldotta meg, akik kölcsönadták a sokkolójukat arra az időre, amíg a magyar csapaté rendbejött.
Pohner Ádám, Csillag Richárd és Segal Viktor mindnyájan egyetértettek abban, hogy mindent meg tudtak valósítani, amit begyakoroltak, a maguk számára felállított követelményeknek maximálisan megfeleltek, valamint jól érezték magukat az első versenynapon.

IMG_9841

Széll Tamás a mieinknek elmondta, hogy nála előkelő helyen szerepelt a magyar hústál (Tamás a két étel közül csak az egyik zsűrizésében vett részt).
Azt azonban, hogy hány pontot szerzett a magyar csapat, ma nem fogjuk megtudni, csak holnap, az eredményhirdetésen.

Néhány szó az ételekről:
A hústéma főszereplője a Carré de Veau “Balaton” fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek “gombóc”, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és egy rendkívül különleges “derelye”.
A tányértéma a Chartreuse “Hommage Robouchon” nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás.

IMG_9843

A magyar csapat, fotó: Fekete Antonio