Konyha

Az etyeki pikniknek nincsen párja

Disznóvágással indult a 25. Etyeki piknik.

Már a hatodik éve bűvöli el ez a családias rendezvény az emberek sokaságát, hiszen a jól ismert etyeki borok mellett, mindig tartogat valami újat, valami eddig fel nem fedezett gasztronómiai élményt. Az évszak hagyományainak megfelelően disznóvágással indult a 25. piknik, így stílusosan sült kolbászok és sültek egész sorát kínálták.

2019_01_19_Etyeki_Piknik_002

Fotó: Mák Tamás

Természetesen az olyan hagyományos ételek, mint a babgulyás, kolozsvári rakott káposzta, Jókai bableves, libatepertő nem hiányozhattak a kínálatból. A balkáni ízek kedvelői sem mentek haza üres gyomorral, mert pljeskavica és csevapcsicsa  is választható volt.

Az édességek szerelmeseire is készültek, hiszen házi rétesek, palacsinták, fánkok, csokoládék és sok hasonló bűnre csábító élmény várt rájuk. A szervezők a családosokra is gondoltak, mert kézműves foglalkozásokkal és filmvetítésekkel kedveskedtek gyermekeiknek, így a szülök zavartalanul barangolhattak a Gasztrosétányon.

2019_01_19_Etyeki_Piknik_010

– Egész évben számos programmal várjuk az hozzánk látogatókat Etyeken. A városi emberek szeretik nálunk átélni a vidék romantikáját, melyhez a bor csak egy hívószó a számtalan egyéb étel és ital mellett – tudtuk meg Rókusfalvy Páltól, az esemény ötletgazdájától.  

2019_01_19_Etyeki_Piknik_009