Almás-kókuszos pite
Elkészítés: 20 perc. + hűtés

Fotó: iStock.com/ALLEKO
Hozzávalók 6-8 személyre
• 3/4 csésze cukor
• 3 evőkanál liszt
• 1/8 teáskanál só
• 3 csésze tej
• 3 felvert tojás,
• 1-1 / 2 csésze pelyhesített kókuszreszelék,
. egy közepes alma lereszelve
• 1 evőkanál kókusz zsír
• 1-1 / 2 teáskanál vanília-kivonat
Tápértéke
1 adag (1 db) értéke 389 kalória, 20 g zsír (12 g telített zsír), 101 mg koleszterin, 266 mg nátrium 47 g szénhidrát, 1 g rost, 7 g fehérje.
Elkészítése:
Öntsünk egy közepes serpenyőbe, a cukrot, a lisztet és a sót. Keverjük hozzá a tejet; és közepes lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük, amíg besűrűsödik. Ezután kis lángon keverjük 2 percig tovább. Vegyük le a tűzről, fokozatosan keverjünk össze körülbelül 1 csészényit a forró keverékből a felvert tojásokkal. Tegyük vissza mindezt a serpenyőbe. Főzzük és keverjük tovább közepes lángon, majdnem forrásig. Majd vegyük le le a tűzről, adjunk hozzá a reszelt almát, 1 csésze kókuszzsírt és a vaníliát.. Majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tálalás előtt hűtőszekrényben tartsuk a teljes kihűlésig