Konyha

A legmodernebb konyhai eszközök körképe

Ismét eltelt egy év, a technológia fejlődése pedig csak tovább gyorsul 2019-ben. Ezek a konyhai eszközök is mutatják, mennyit képes változni a világ.

Az egyik legjobb fejlesztés az okoshűtő, aminek nemcsak kinézetét választhatjuk meg, de a képességeit is. Egy alkalmazás segítségével telefonon megmondja, van-e otthon tej, ha igen, jó-e még.

 

Külön konyhába tervezett, álló tabletet is létrehoztak már, ami a receptes könyvek unalmas lapozgatása helyett pár érintéssel megmondja, hogy a rendelkezésünkre álló hozzávalókból mit lehet elkészíteni. Ha csak simán tablet vagy okostelefon segítségével főzünk, ez az okosállvány segít:

Friss zöldségek és gyümölcsök kert nélkül is teremhetnek a lakásban, a konyhában található nanokertben. Persze áramot azért fogyaszt, és a növényeknek vízre is szükségük van, de legalább azok is átélhetik a kertészkedés örömeit, akiknek még erkélyük sincs.

Ezekkel a függő növénytartókkal is megoldható a probléma:

Az érintőképernyős főzőlap internetkapcsolat segítségével ad tippeket a főzéshez.

Hologramos kivetítő, amin sztárséfek receptjeit lehet böngészni, sőt velük együtt is főzőcskézni, miközben a program maga is ajánl egy-két tippet a hozzávalók alapján.

Robotkaros főzőgép, ami szeletel, előkészít, süt, főz helyettünk.

Az igazán modern főzőlap nemcsak beleolvad a környezetébe, de okoseszközökről irányítható és időzíthető is.