Konyha

A legfinomabb őszi krémleves csirkével és édesburgonyával

Nincs is jobb egy forró és finom krémlevesnél egy hideg őszi estén. Azt hiszem, ebben mindannyian egyetérthetünk, ráadásul ezt a levest nemcsak a hétköznapokban ehetjük, de különleges alkalmakkor is elkészíthetjük és megmutathatjuk a vendégeinknek.

Ha szeretnénk, hogy Ázsia egy estére beköltözzön az otthonunkba, olyan isteni hozzávalókkal, mint például a lime, kókusztej, citromfű vagy a curry, akkor a következő recept számunkra tökéletes. Mivel ez a krémleves rendkívül laktató, ezért nemcsak előételként szolgálhatjuk fel, hanem annak ellenére, hogy levesről beszélünk, abszolút képes kiváltani egy főétkezést is.

Fotó: iStock.com/molka

Fotó: iStock.com/molka

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab csilipaprika
  • 1 darab gyömbér
  • 1 szál citromfű
  • friss koriander
  • 2 teáskanál curry
  • 750 milliliter csirkealaplé
  • 160 milliliter kókusztej
  • 500 gramm édesburgonya
  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 darab lime
  • 1 teáskanál cukor
  • fél teáskanál halszósz
  • só, bors

Elkészítés:

Először is melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és az apróra vágott csilit. Pár perc alatt pirítsuk meg, majd tegyük hozzá a curryt, és keverjük össze. Ehhez adjuk hozzá a csirkealaplevet, a kókusztejet, egy szál citromfüvet és az édesburgonyát, és főzzük a forrástól számítva 15 percen keresztül, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Szedjük ki belőle a citromfüvet, és turmixoljuk addig az egészet, amíg  krémes állagú nem lesz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd egy kis olajon pirítsuk meg. A lime levét csavarjuk ki, és ezzel locsoljuk meg a csirkemellet, majd tegyük rá a cukrot és a halszószt is. Ezzel is forgassuk össze a serpenyőben a filét, hogy mindenképpen átjárja a szósz, és a cukor is teljesen megolvadjon. A levest végül szórjuk meg csilivel és friss korianderrel.