Konyha

Készítsünk ízletes ragut zöldségekből

A zöldségeket és hüvelyeseket sokféleképpen felhasználhatjuk, változatos és ízletes ételeket készíthetünk belőlük. A leves és a saláta mellett főételként is megállják a helyüket, próbáljuk ki a következő recepteket, ha egészséges ebédre, vacsorára vágyunk.

Mandulás lencseragu

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj

1 sárgarépa,  felaprítva

1 zellerszár, apróra vágva

1 hagyma, apróra vágva

1 karalábé, felaprítva

2 gerezd fokhagyma, felaprítva

150 g gomba, félbevágva

250 g lencse

1,2 liter zöldségleves

1 babérlevél

1 rozmaringág

4 kakukkfűág

1 marék mandula

1 evőkanál őrölt fahéj

10 koktélparadicsom

Elkészítés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, süssük meg a sárgarépát, a zellert, a hagymát és a karalábét, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, süssük még körülbelül öt percig. Adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel a zöldséglevessel és adjuk hozzá a fűszereket. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük körülbelül 45 percig. Süssük meg a mandulát az olívaolajon a fahéjjal, adjuk hozzá a paradicsomot, és ezekkel tálaljuk.

 

Fotó: iStock.com/ -lvinst-

Fotó: iStock.com/ -lvinst-

Csicseriborsó paradicsommal

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj

1 vöröshagyma apróra vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 teáskanál reszelt gyömbér

petrezselyem ízlés szerint

1 tk tengeri sót

2 x 400 g konzerv csicseriborsó

80 ml víz

1 tk kömény

1 tk kurkuma, opcionális

fekete bors

500 g koktélparadicsom

100 g bébispenót

Elkészítés

Melegítsünk fel egy serpenyőt, adjuk hozzá az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a sót, és rendszeresen kevergetve főzzük, amíg a hagyma puha nem lesz. Adjuk hozzá a csicseriborsót, a vizet, köményt, kurkumát és borsot, és főzzük, amíg a víz elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük még két percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük át hozzá a spenótot. Sült pitával tálaljuk.