Mandulás lencseragu
Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
1 sárgarépa, felaprítva
1 zellerszár, apróra vágva
1 hagyma, apróra vágva
1 karalábé, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
150 g gomba, félbevágva
1,2 liter zöldségleves
1 babérlevél
1 rozmaringág
4 kakukkfűág
1 marék mandula
1 evőkanál őrölt fahéj
10 koktélparadicsom
Elkészítés
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, süssük meg a sárgarépát, a zellert, a hagymát és a karalábét, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, süssük még körülbelül öt percig. Adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel a zöldséglevessel és adjuk hozzá a fűszereket. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük körülbelül 45 percig. Süssük meg a mandulát az olívaolajon a fahéjjal, adjuk hozzá a paradicsomot, és ezekkel tálaljuk.
Fotó: iStock.com/ -lvinst-
Csicseriborsó paradicsommal
Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál reszelt gyömbér
petrezselyem ízlés szerint
1 tk tengeri sót
2 x 400 g konzerv csicseriborsó
80 ml víz
1 tk kömény
1 tk kurkuma, opcionális
fekete bors
500 g koktélparadicsom
100 g bébispenót
Elkészítés
Melegítsünk fel egy serpenyőt, adjuk hozzá az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a sót, és rendszeresen kevergetve főzzük, amíg a hagyma puha nem lesz. Adjuk hozzá a csicseriborsót, a vizet, köményt, kurkumát és borsot, és főzzük, amíg a víz elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük még két percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük át hozzá a spenótot. Sült pitával tálaljuk.