Konyha

2 egészséges desszert csokiimádóknak

A diéta alatt sem kell lemondanunk a csokiról, számtalan megoldás kínálkozik arra, hogy olykor becsempésszük az étrendünkbe ezt a mennyei csemegét. A következő receptekkel vigyázhatunk a vonalainkra.

Vegán Fekete-erdő muffin

 

Hozzávalók

A tésztához:

175 g tönkölyliszt vagy gluténmentes liszt

1 tk. szódabikarbóna

egy csipet só

50 g kakaópor

225 g kókuszcukor

275 ml forró víz

60 ml napraforgóolaj vagy más semlegesebb ízű növényi olaj

2 tk. almaecetet

A krémhez:

cseresznye- vagy más gyümölcslekvár

A díszítéshez:

kókusztejszínhab

cseresznye

reszelt fekete csokoládé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és keverjük össze először a tésztához való száraz összetevőket, majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókat is. Miután a massza már homogén, osszuk el egyenletesen 12 muffinformában, és süssük körülbelül 15 percig.

Vágjunk lyukakat a közepükbe, és töltsük meg a lekvárral, majd tegyünk a tetejére kókusztejszínhabot, cseresznyét, étcsokit.

 

unsplash.com/Jess Watters

unsplash.com/Jess Watters

Paleo-lávatortácskák

 

Hozzávalók

1/3 csésze kókuszolaj

1/2 csésze fekete csoki

2 tojás

1 tojássárgája

1/4 csésze kókuszcukor

1/2 tk. vaníliakivonat

csipet só

1 evőkanál tápiókakeményítő

3 evőkanál mandulaliszt

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Kenjünk ki két, másfél decis ramekin formát kókuszolajjal. Keverjük össze a kókuszolajat és a csokoládét egy mikrózható edényben, melegítsük a mikrohullámú sütőben 1 percig, majd jól keverjük el, és melegítsük félperces szakaszokban, kevergetve mindaddig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad és sima nem lesz. Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat a tojássárgával, a kókuszcukorral és a sóval. Öntsük össze a két keveréket, majd tegyük hozzá a tápiókakeményítőt és a mandulalisztet. Keverjük el egyenletesen, majd töltsük a formákba, és sütőlapon süssük körülbelül 12 percig. A cél, hogy a torta oldalai szilárdak legyenek, de a közepe puha maradjon. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni 1 percig, majd borítsuk ki, és ha egy kicsit lehűlt, már fogyaszthatjuk is.