Gombás karfiolrizs kelkáposztával
Hozzávalók
2-3 evőkanál olívaolaj
½ apróra vágott póréhagyma
½ fej karfiol, aprítógéppel felaprítva
250 gramm (kb. 1 csésze) gomba felszeletelve
½ fej kelkáposzta apróra vágva
csipetnyi só
1 teáskanál currypor
chilipehely (opcionális)
friss petrezselyem apróra vágva
Elkészítés
Közepes méretű serpenyőben, közepes lángon melegítsünk fel 1 evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé és kissé aranyszínűvé válik.
Adjuk hozzá a felaprított karfiolrizst és pároljuk 2-3 percig, vagy amíg barnulni kezd. Ezután adjuk hozzá a gombát és a káposztát, majd pároljuk amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Sózzuk, fűszerezzük a curryporral és a maradék olívaolajjal, valamint a chilipehellyel, friss petrezselyemmel tálaljuk.
unsplash.com/Chelsea London Phillips
Lencsecurry egyszerűen
Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, kockára vágva
só és bors, ízlés szerint
1 evőkanál currypor
2 paradicsom, apróra vágva
½ közepes padlizsán, kockákra vágva
1 – 2 evőkanál tamariszósz
400g főtt lencse
1-2 csésze bébispenót
egy maréknyi friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés
Közepes méretű serpenyőben, közepes lángon melegítsünk fel 1 evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg curryporral. Pároljuk, míg a hagyma áttetsző nem lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a padlizsánt és a tamariszószt. Pároljuk a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, majd adjuk hozzá a lencsét, a bébi-spenótot és a maradék 1 evőkanál olívaolajat. Kevergessük addig, amíg átmelegszik. Osszuk el két tálban, és díszítsük friss petrezselyemmel.