Konyha

10 perces egytálételek vacsorára

A rohanós hétköznapokon gyakran nem jut sok idő a főzésre. Ha mégis szeretnénk valami egészségeset és meleget enni vacsorára, az egytálételek nagyszerű megoldást jelentenek.

Gombás karfiolrizs kelkáposztával

 

Hozzávalók

2-3 evőkanál olívaolaj

½ apróra vágott póréhagyma

½ fej karfiol, aprítógéppel felaprítva

250 gramm (kb. 1 csésze) gomba felszeletelve

½ fej kelkáposzta apróra vágva

csipetnyi só

1 teáskanál currypor

chilipehely (opcionális)

friss petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

Közepes méretű serpenyőben, közepes lángon melegítsünk fel 1 evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé és kissé aranyszínűvé válik.

Adjuk hozzá a felaprított karfiolrizst és pároljuk 2-3 percig, vagy amíg barnulni kezd. Ezután adjuk hozzá a gombát és a káposztát, majd pároljuk amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Sózzuk, fűszerezzük a curryporral és a maradék olívaolajjal, valamint a chilipehellyel, friss petrezselyemmel tálaljuk.

 

unsplash.com/Chelsea London Phillips

unsplash.com/Chelsea London Phillips

Lencsecurry egyszerűen

 

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj

1 vöröshagyma, kockára vágva

só és bors, ízlés szerint

1 evőkanál currypor

2 paradicsom, apróra vágva

½ közepes padlizsán, kockákra vágva

1 – 2 evőkanál tamariszósz

400g főtt lencse

1-2 csésze bébispenót

egy maréknyi friss petrezselyem, apróra vágva

Elkészítés

Közepes méretű serpenyőben, közepes lángon melegítsünk fel 1 evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg curryporral. Pároljuk, míg a hagyma áttetsző nem lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a padlizsánt és a tamariszószt. Pároljuk a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, majd adjuk hozzá a lencsét, a bébi-spenótot és a maradék 1 evőkanál olívaolajat. Kevergessük addig, amíg átmelegszik. Osszuk el két tálban, és díszítsük friss petrezselyemmel.