Rumos-diós paleomuffin
Hozzávalók:
- 2 marék darált dió
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt
- 2 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 5 csepp rumaroma
- 1 deciliter feketekávé
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 3 teáskanál édesítőszer
- 10 dkg szőlő
Elkészítés:
Először is keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, de arra vigyázzunk, hogy az egyik tojásnak csak a fehérje kell. Ezt a viszonylag híg masszát öntsük bele egy muffinpapírokkal bélelt muffinsütő formába. Ezután már nincs más dolgunk, mint hogy közepes lángon, előmelegített sütőben süssük a fincsi sütiket 20-25 percig.
Fotó: Pexels/ CCO License
Mogyorós-mandulás paleokeksz
Hozzávalók:
- 6 dkg török mogyoró
- 14 dkg mandula
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 db tojás
- 7 dkg eritritol
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 3 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
Először is száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és a mogyorót, majd tegyük félre pár percre. Ezután őrüljük porrá az eritritolt. A kókuszt és a magvakat tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk át addig, míg nem kapunk egynemű masszát. Ezt a „tésztát” tegyük egy tálba, keverjük hozzá az eritritolt, a fahéjat, a csipet sót és a két felvert tojást, illetve a kókuszolajat. Formájunk golyókat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin lapítsuk ki őket. Süssük a tésztácskákat az előmelegített sütőben addig, amíg el nem kezdenek pirulni. Ne várjuk az állagától, hogy ropogós és roppanós lesz, de garantáltan finom és egészséges édesség lesz a végeredmény.