Konyha

3 ellenállhatatlan leves főzés nélkül

Akár az időhiány, akár a nagy meleg veszi el a kedvünket a főzéstől, nem kell lemondanunk a finom ízekről. Próbáljuk ki a főzés nélkül készíthető recepteket.

A következő zamatos, különleges levesek tökéletesek a forró nyári napokra, amikor túl meleg van ahhoz, hogy bekapcsoljuk a tűzhelyet, de rohanós hétköznapokra is ideálisak lehetnek.

Fűszeres gazpacho fehér babbal és kukoricával

 

Hozzávalók

1 kg paradicsom

3 cső kukorica (1 és fél csésze)

2 zöldpaprika

1/2 hagyma apróra vágva

2 tk. tengeri só

1 tk. fokhagymás csilipaszta

fél kg bab konzervből

1/4 csésze ecet

1/4 csésze olívaolaj

1 evőkanál citromlé

bors

joghurt a tálaláshoz (opcionális)

unsplash.com/Dennis Klein

unsplash.com/Dennis Klein

Elkészítés

Tegyük a paradicsomot, a kukoricát, a paprikát és a hagymát egy nagy tálba. Keverjük össze a sóval, és hagyjuk állni körülbelül fél óráig. Ezután turmixoljuk a csilipasztával, a babbal, az ecettel és az olívaolajjal, amíg teljesen sima nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, körítsük kukoricával, joghurttal.

 

Joghurtos uborkaleves

 

Hozzávalók

2 csésze joghurt

2 hámozott, szeletelt uborka

1 apróra vágott hagyma

1 gerezd aprított fokhagyma

1/4 teáskanál őrölt kömény

1 lime leve

1–3 teáskanál friss, apróra vágott kapor

só ízlés szerint

Elkészítés

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és már tálalhatjuk is.

 

Borscs főzés nélkül

 

Hozzávalók

3 csésze hámozott és reszelt cékla (kb. 4 db ökölnyi cékla)

1 csésze reszelt sárgarépa (körülbelül 2 közepes sárgarépa)

1 hámozott és durvára reszelt alma (opcionális)

2-3 narancs leve (1/2 csésze)

½ csésze savanyú káposzta

5,5 csésze forralt víz

1 evőkanál vörösborecet

2 teáskanál tengeri só

Elkészítés

Tegyük az összes hozzávalót egy nagy tálba, és pihentessük hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül.