A következő zamatos, különleges levesek tökéletesek a forró nyári napokra, amikor túl meleg van ahhoz, hogy bekapcsoljuk a tűzhelyet, de rohanós hétköznapokra is ideálisak lehetnek.
Fűszeres gazpacho fehér babbal és kukoricával
Hozzávalók
1 kg paradicsom
3 cső kukorica (1 és fél csésze)
2 zöldpaprika
1/2 hagyma apróra vágva
2 tk. tengeri só
1 tk. fokhagymás csilipaszta
fél kg bab konzervből
1/4 csésze ecet
1/4 csésze olívaolaj
1 evőkanál citromlé
bors
joghurt a tálaláshoz (opcionális)
unsplash.com/Dennis Klein
Elkészítés
Tegyük a paradicsomot, a kukoricát, a paprikát és a hagymát egy nagy tálba. Keverjük össze a sóval, és hagyjuk állni körülbelül fél óráig. Ezután turmixoljuk a csilipasztával, a babbal, az ecettel és az olívaolajjal, amíg teljesen sima nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, körítsük kukoricával, joghurttal.
Joghurtos uborkaleves
Hozzávalók
2 csésze joghurt
2 hámozott, szeletelt uborka
1 apróra vágott hagyma
1 gerezd aprított fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt kömény
1 lime leve
1–3 teáskanál friss, apróra vágott kapor
só ízlés szerint
Elkészítés
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és már tálalhatjuk is.
Borscs főzés nélkül
Hozzávalók
3 csésze hámozott és reszelt cékla (kb. 4 db ökölnyi cékla)
1 csésze reszelt sárgarépa (körülbelül 2 közepes sárgarépa)
1 hámozott és durvára reszelt alma (opcionális)
2-3 narancs leve (1/2 csésze)
½ csésze savanyú káposzta
5,5 csésze forralt víz
1 evőkanál vörösborecet
2 teáskanál tengeri só
Elkészítés
Tegyük az összes hozzávalót egy nagy tálba, és pihentessük hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül.