Konyha

Lusta lányok egészséges konyhája: a csicseriborsólé-fagyi

Szörnyen hangzik, és nagyon nehéz elképzelni, hogy finom vége lesz, pedig így van – a csicseriborsó-konzervek levéből annyira finom, egészséges csokifagyit lehet csinálni, hogy azt nagyon nehéz túlszárnyalni. Az utolsó pillanatig csak a csicseriborsó szagát érezni a masszán, de amint kikerül a mélyhűtőből, már kész is a csoda!

A csicseriborsó levét rengeteg finomsághoz lehet felhasználni – legtöbben kidobjuk, pedig egyáltalán nem kellene, ugyanis aranyat tud érni, ha szeretjük az édességeket. Az egyik legegyszerűbb módja a felhasználásnak az, ha csokifagyit csinálunk belőle, de süteményekhez is kiváló. A csokifagyit kipróbáltuk, és biztosíthatunk mindenkit: legalább annyira jó, mint a boltban kapható, hagyományos verziók, sőt talán még annál is finomabb!

Fotó: Pexels / Markus Spiske

Fotó: Pexels / Markus Spiske

Hozzávalók:

  • egy csicseriborsó-konzerv leve
  • édesítőszer
  • kakaó
  • étcsokoládé

Igen, mindössze ennyi a hozzávalók listája – ráadásul a csokiból sem kell sok, elég 2-3 sor, és már elég édes lesz a massza.

A levet hűtsük le, majd habverővel verjük habosra. Annyira kemény soha nem lesz, mint ha tojásfehérjével tennénk ezt, de nem lesz messze tőle. A csokoládét olvasszuk meg óvatosan gőz fölött, tegyük hozzá a kívánt mennyiségű édesítőt, és óvatosan keverjük össze a habbal. Figyeljünk arra, hogy ne essen össze, különben a mélyhűtőben nagyon keményre fog fagyni és ehetetlen lesz.

A masszát szórjuk meg még egy kis fekete kakaóval, majd tegyük 3-4 órára a mélyhűtőbe. Ha kivesszük, kicsit keményebb lesz, mint a hagyományos fagyi, de legalább annyira finom – sőt, talán még finomabb is. A csicseriborsó ízét egyáltalán nem lehet rajta érezni, viszont olyan, mintha egy icipici sós íz is csatlakozna az édeshez, ami a sós karamellhez hasonlítható. Kihagyhatatlan, diétás fagylalt a melegebb napokra!