Konyha

Lusta lányok egészséges konyhája: mogyorós-kakaós zabsüti

Rengeteg cikket írtunk már olyan lányoknak, akiknek nem kenyerük a főzés és a sütés – ezeknek ugyanis nem kell hosszú órákon tartó, körülményes dolognak lenniük, pofonegyszerű receptek segítségével is készíthetünk nagyon finom ételeket. Új sorozatunkban ilyen recepteket mutatunk be, valamint elkészítjük őket mi is, hogy biztosan százszázalékosan hiteles és egészséges ételeket ajánljunk az olvasóknak.

A mogyorós-kakaós zabsüti elkészítési módját legegyszerűbben úgy lehetne leírni, hogy dobjunk bele mindent, ami a kamrában van, keverjük össze, és süssük ki. Na persze tisztában vagyunk azzal, hogy mindenkinek más van a kamrájában, ezért ez nem éppen pontos recept, de az alábbi hozzávalók tényleg alapélelmiszereknek számítanak, így talán még nagyon bevásárolnunk sem kell a sütéshez.

Fotó: Nagy Niki

Fotó: Stuth Nagy Niki

Kutyuljunk össze egy nagy tálban:

  • 2 nagyobb, pépesre nyomott banánt
  • 1 evőkanál mogyoróvajat
  • 3 bogyó édesítőszert (ezt persze ízlés szerint lehet bármilyen egészséges édesítőre váltani)
  • 5 evőkanál zabot
  • 4 összetört mogyorót
  • ½ csomag sütőport
  • 1 púpozott evőkanál kakaót
  • 2 sor fekete csokit összetörve (mi gyümölcscukros csokit használtunk, de itt igazából az a lényeg, hogy minél magasabb legyen a kakaótartalma)

Az elkészítés igazán egyszerű: keverjük össze a hozzávalókat, majd sütőpapíron formázzunk a masszából lapos korongokat. Előmelegített sütőben nagyjából 180 fokon kell sütni, és tíz perc, maximum negyed óra alatt készen vannak. Az állaguk kicsit puha lesz, nem fog ropogni, de egészséges süteménynek verhetetlenek, és nagy sikert aratnak a baráti összejövetelek során is.

Fotó: Stuth Nagy Niki

Fotó: Stuth Nagy Niki

Aki nagyon szigorú diétán van, az a mogyoróvajat elhagyhatja a receptből, de valójában ez adja meg neki azt a pluszízt, amitől igazán különleges lesz. Egyébként bármilyen diétába könnyedén beilleszthető, és megmentheti a süteményfüggő lányokat attól, hogy teljesen le kelljen mondaniuk az édességről.